Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Εντυπωσιακή η συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας "ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ"


Μία από τις πιό επιτυχημένες συναυλίες της έδωσε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, η Δημοτική Χορωδία ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ (του πρώην Δήμου Αχιλλείων). Η συναυλία με τίτλο "Νότες Ποίησης" ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση των Οδυσσέα Ελύτη και Νίκου Γκάτσου, και περιλάμβανε τραγούδια τους που έχουν μελοποιήσει οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος και Ηλίας Ανδριόπουλος.

Την επιμέλεια, τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της συναυλίας, είχε η καθηγήτρια μουσικής και μαέστρος Δήμητρα Καλογεροπούλου, συζ. Γ. Σουρβίνου, που είναι κάτοικοι Κυνοπιαστών. Μεταξύ των 50 χορωδών της μικτής τετράφωνης χορωδίας ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ, υπάρχουν και Κυνοπιαστινοί, όπως και χορωδοί από τα γύρω χωριά και την πόλη, ενώ δύο εξ αυτών (πατέρας και γιός) έρχονται στις πρόβες της χορωδίας στην έδρα της, στου Ποντή, από τους Καρουσάδες!
Στην κατά γενική ομολογία, εντυπωσιακή συναυλία συνέπραξαν η Σταματίνα Καρύδη (μέτζο σοπράνο) και ο Γρηγόρης Δραγανίγος (τενόρος) στο τραγούδι, ενώ συνόδευσαν στο πιάνο η Μαρία Υφαντή, στο φλάουτο ο Διονύσης Βασιλάτος και στην κλασική κιθάρα η Σοφία Μάζη.
Ποιήματα των Οδ. Ελύτη και Ν. Γκάτσου απήγγειλε ο Νίκος Παπαδημητρίου.
Την εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, οι αντιδήμαρχοι Ερωτόκριτος Καρύδης και Τάσος Ποταμίτης, και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αλέκος Αυλωνίτης, παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης της Δημοτικής Χορωδίας, Αντώνης Μάμαλος, χορωδός  και ο ίδιος από ιδρύσεώς της, το έτος 2000.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου