Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών "Γειτονία" στον "Αμπελώνα"

Ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών "Γειτονία" με την διοργανώτρια των εκδηλώσεων Βασ. Καρούνου στον "Αμπελώνα"
Την δεύτερη παρουσία του σε κύκλο εκδηλώσεων στον "Αμπελώνα" στο Τρίκλινο, είχε  το Σάββατο (22/10) στις 8 το βράδυ ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών “Γειτονία”, που παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια της αγροτικής Κέρκυρας. Τον Χορό συντόνισε ο Γιώργος Ε. Ανυφαντής.  
Προηγουμένως ο Στέφανος Πουλημένος, διευθυντής της εφημερίδας «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ», πρώην Νομάρχης, μίλησε για “Το λαϊκό πολυφωνικό  τραγούδι στην Κέρκυρα”.
Ολόκληρο το πρόγραμμα εκδηλώσεων που οργανώνονται σε συνεργασία με την AthensArt Odysseia Corfu 2011 στον «Αmbelonas CORFU», από 15 έως 30 Οκτωβρίου, έχει ως εξής:

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  15-30 Οκτωβρίου 2011

Διεθνής Έκθεση Τεχνών AthensArt (www.athensart-2010.com), ζωγραφικής, σχεδίου, γλυπτικής, εγκαταστάσεων, φωτογραφίας, video και εφαρμογών), με παράλληλες εκδηλώσεις.
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011
6:00 μ.μ. Εναρκτήρια βραδιά με σύντομους χαιρετισμούς από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου Σπύρο, και τον Πρόεδρο Κέντρου Τεχνών 4 Εποχές (KT4E) κ. Τάκι Αλεξίου. Ο ποιητής Λεωνίδας Μερτύρης μετά από μια σύντομη εισαγωγή θα απαγγείλει αποσπάσματα από την ποιητική του συλλογή. Την παρουσίαση θα κάνει η κ. Βασιλική Καρούνου από τον “Αmbelonas CORFU”.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011
7:00 μ.μ. Η Αμαλία Κανελλοπούλου θα παρουσιάσει την Ιαπωνική τέχνη της ανθοδετικής γνωστή ως Ικεμπάνα.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011
7:00 μ.μ. Ο βιολόγος Σταμάτης Γκίνης και η συνεργάτιδά του Σαβίνα Γκιώνη, θα  παρουσιάσουν “Τα ζώα και τα φυτά που ζουν μέσα στο νερό στην περιοχή της Κέρκυρας” (μέρος πρώτο).

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011
7:30 μ.μ. Η Κατίνα Βλάχου διαβάζει: "Τα νησιά Τσίου-Τσίου". Ακολουθεί προβολή 10λεπτου βίντεο.
Θα ακολουθήσει  ο Αλέξανδρος Κομιανός, που θα παίξει κιθάρα και θα τραγουδήσει μερικά από  τα τραγούδια του
Η "Γειτονία" τον περασμένο Σεπτέμβρη στον "Αμπελώνα"
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

8:00 μ.μ. Ο Στέφανος Πουλημένος, διευθυντής της εφημερίδας «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ», πρώην Νομάρχης Κέρκυρας, θα μιλήσει για “Το λαϊκό πολυφωνικό  τραγούδι στην Κέρκυρα”.

Θα ακολουθήσει  ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών “Γειτονία”, που θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια της αγροτικής Κέρκυρας. Τον Χορό συντονίζει ο Γιώργος Ε. Ανυφαντής. 


Kυριακή 23 Οκτωβρίου 2011
7:00μ.μ. Η Lolea Νikoll θα μιλήσει για τα οφέλη που προσφέρουν οι στάσεις του Yoga σε όλες τις ηλικίες και θα παρουσιάσει στάσεις Yoga Vinyasa.
7:00 μ.μ. Η Αλεξάνδρα Παγιατάκη θα αφηγηθεί παραμύθια στα παιδιά.
8:00 μ.μ. Η Αλίκη Νικηφόρου θα μιλήσει με θέμα “Εκδρομή στη Γραπτή Συλλογική του τόπου μας με όχημα τα αρχεία της Κέρκυρας”.
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011
7:00 μ.μ. Η Marylin Peters θα μιλήσει για τον νέο κλάδο της κτηνιατρικής “Συμπεριφορισμό”, την ολιστική φροντίδα κατοικίδιων ζώων και τα πολυδιάστατα οφέλη για τον άνθρωπο και τα ζώα.
Θα ακολουθήσει η Λουσιάνα Παλαβιτσίνου με την παρουσίαση της θεραπευτικής ιππασίας για παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011
8:00 μ.μ. Η Χρυσάνθη Γκρέκου θα παρουσίαση την επιστήμη της Λογοθεραπείας.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011
8:00 μ.μ. Ο βιολόγος Σταμάτης Γκίνης και η συνεργάτιδά του Σαβίνα Γκιώνη, θα παρουσιάσουν “Τα ζώα και τα φυτά που ζουν μέσα στο νερό στην περιοχή της Κέρκυρας” (μέρος δεύτερο).

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011
8:00 μ.μ. Ο βιολόγος Σταμάτης Γκίνης και η συνεργάτιδά του Σαβίνα Γκιώνη, θα παρουσιάσουν  “Τα ζώα και τα φυτά που ζουν στη γη στην περιοχή της Κέρκυρας”.  (μέρος τρίτο)

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011
8:00 μ.μ. Η γιατρός Λένα  Τσουκαλή θα μιλήσει για “Το Σώμα μας ως ενεργειακό πεδίο: Νέες επιστημονικές έρευνες και ανακαλύψεις”.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011
8:00 μ.μ. Ο Σπύρος Καλούδης ιδιοκτήτης της Κερκυραϊκής Μπύρας θα μιλήσει με θέμα “Η ιστορία της μπύρας στην αρχαιότητα, το παρόν και το μέλλον της”.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011
8:00 μ.μ. Ο Σωτήρης Βλάχος θα μιλήσει με θέμα “ Ιστορία και πολιτισμός του κρασιού από την αρχαιότητα μέχρι τη σημερινή Κέρκυρα“.
9:00 μ.μ. Ο Αλέξανδρος Κομιανός θα παίξει κιθάρα και θα τραγουδήσει δικά του τραγούδια. Θα συμμετάσχουν ο Γιώργος Χειμαριός και ο Θοδωρής Γκότσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου