Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ

Δύο κατοικίες κάηκαν από φωτιά
σε καμινάδα στον Κάτω Γαρούνα

Το κακό δεν αργεί να γίνει... (φωτο αρχείου)
Δύο κατοικίες των αδελφών Γιώργου και Αντώνη Σουπιώνη υπέστησαν μεγάλες ζημιές από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στον Κάτω Γαρούνα. Η πυρκαγιά, ξεκίνησε από την καπνοδόχο του τζακιού του ενός σπιτιού, επεκτάθηκε στη στέγη και την οροφή του και συνέχισε στο δεύτερο σπίτι, που το χώριζε μία πρόχειρη μεσοτοιχία.
Η πυρκαγιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έφτασε γρήγορα στην περιοχή με πέντε οχήματα και 15 άντρες, αλλά, είχαν ήδη καεί οι στέγες, έπιπλα και ρουχισμός, καθώς και προσωπικά είδη του ιδιοκτήτη της μιάς κατοικίας.
Δεν είχαμε τραυματισμούς, παρά το γεγονός ότι την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς ο ιδιοκτήτης του ενός σπιτιού κοιμόταν και ξύπνησε από τους καπνούς και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί.
Και μια λεπτομέρεια με σημασία. Σε μικρή απόσταση ο πρώην Δήμος Αχιλλείων είχε τοποθετήσει πυροσβεστική φωλιά από την οποία όμως είχε αφαιρεθεί ο σωλήνας με την μάνικα αλλά και το χειριστήριο εξάρτημα της βάνας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο κρουνός να χρησιμοποιηθεί στην ώρα ανάγκης!
Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Προσοχή στα τζάκια

Η Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Κέρκυρας, εξέδωσε χθες ανακοίνωση, με αφορμή τα συχνά περιστατικά πυρκαγιών σε κατοικίες από τζάκια, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
“Με αφορμή την αύξηση των πυρκαγιών σε κατοικίες που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου εξαιτίας του μη καθαρισμού των καπνοδόχων τζακιών και λεβητοστασίων, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας για την δική τους ασφάλεια και την προστασία της περιουσίας τους, εφόσον διαχειρίζονται τα συγκεκριμένα είδη θέρμανσης, όπως προβούν άμεσα, αφενός μεν στον καθαρισμό των καπνοδόχων και την συντήρηση των μηχανημάτων, αφετέρου δε στην προμήθεια του απαραίτητου πυροσβεστικού εξοπλισμού προκειμένου να μειώσουν στο ελάχιστο τον κίνδυνο εκδήλωση πυρκαγιάς.
Εφιστάται η προσοχή σε όλους, ότι πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο άναμμα γυμνής φλόγας ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους υπενθυμίζοντάς τους, ότι μια μικρή φωτιά σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να εξελιχθεί σε καταστροφική πυρκαγιά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και την περιουσία τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου