Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα με τον Πολυφωνικό Χορό Κυνοπιαστών «Γειτονία» στο Corfu Channel

O Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών "Γειτονία", μετά την τελευταία εμφάνισή του στον "Αμπελώνα" στο Τρίκλινο

Μια μοναδική στο είδος της, εορταστική εκπομπή παρουσίασε το Corfu Channel την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, με τον τίτλο: Χριστούγεννα με τον Πολυφωνικό Χορό Κυνοπιαστών «Γειτονία».
Στην εκπομπή που επιμελήθηκε και παρουσίασε η ΄Αννα Δαφνή, το πολυφωνικό συγκρότημα των Κυνοπιαστών απέδωσε τα κερκυραϊκά κάλαντα με τη συνοδεία κιθάρας και ακορντεόν, αλλά και παλιά παραδοσιακά τραγούδια της Κέρκυρας, πολλά από τα οποία είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό.
Τον Πολυφωνικό Χορό συντόνισε ο Γιώργος Ανυφαντής, την λαογραφική έρευνα επιχειρεί ο Στέφανος Πουλημένος, ενώ τα οργανωτικά και τις δημόσιες σχέσεις έχει ο Σπύρος Α. Πουλημένος.
Η ΄Αννα Δαφνή, εκτός από την παρουσίαση των τραγουδιών, συνομίλησε με μέλη του Πολυφωνικού, που περιέγραψαν με το δικό τους τρόπο, τα ήθη και τα έθιμα των Κυνοπιαστών, κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους.
Στις κάμερες ήταν οι: Σπύρος Σκορδίλης, Φίλιππος Σκορδίλης και Νίκος Χρυσικόπουλος, ενώ την επιμέλεια του μοντάζ είχε ο Σπύρος Τόλας.
Η εκπομπή μεταδόθηκε από το Corfu Channel, στις 11 το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων (Σάββατο 24 Δεκεμβρίου) και επαναλήφθηκε την επομένη, ανήμερα της μεγάλης γιορτής, στις 2.30΄ το μεσημέρι, επιτυγχάνοντας υψηλούς δείκτες τηλεθέασης.
Όσοι βρίσκονταν εκτός Κερκύρας, είχαν τη δυνατότητα να δουν και να απολαύσουν τα κερκυραϊκά κάλαντα και τα παραδοσιακά τραγούδια του νησιού μας, αξιοποιώντας τη δυνατότητα του INTERNET και συγκεκριμένα επιλέγοντας τη διεύθυνση: www.corfutv.gr 

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου