Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μεγάλη επιτυχία της Ημέρας Κερκυραϊκών Γεύσεων, την Πρωταπριλιά στους Καστελλάνους Μέσης

Η Φιλαρμονική Σιναράδων (φωτο) άνοιξε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης

Ο πλούσιος μπουφές των κερκυραϊκών γεύσεων
Με μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση κοινού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Απριλίου, στον αύλιο χώρο του Γυμνασίου Καστελλάνων Μ., η Β’ Ημέρα Κερκυραϊκών Γεύσεων, που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλάνων Μέσης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ), με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.
Μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων μαγείρεψαν φαγητά της τοπικής κουζίνας και τα προσέφεραν σε πλούσιο μπουφέ, με άφθονο κρασί και κερκυραϊκή μπύρα, στο κοινό που κατέκλυσε το χώρο για να δοκιμάσει τις κερκυραϊκές γεύσεις.
Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών "Γειτονία" (φωτο) μια διαφορετική νότα, γεμάτη νοσταλγία, στην εκδήλωση
Παράλληλα, με ευθύνη του Πολιτιστικού Συλλόγου των Καστελλάνων, τοπικά συγκροτήματα έδωσαν μουσικό και χορευτικό χρώμα στην εκδήλωση και συγκεκριμένα:
  • Η Φιλαρμονική Σιναράδων έδωσε μια μικρή συναυλία υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Δημήτρη Παπικινού.
  • Ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών «Γειτονία» απέδωσε τραγούδια από τη λαϊκή παράδοση της Κέρκυρας, με συντονιστή τον Γιώργο Ανυφαντή.
  • Η Κερκυραϊκή Καντάδα και Μαντολινάτα απέδωσε Επτανησιακά τραγούδια υπό την διεύθυνση της κ. Ανεμογιάννη.
  • Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαφατιώνων παρουσίασε χορούς από την Κρήτη.
  • Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλάνων Μέσης παρουσίασε κερκυραϊκούς χορούς. Και στα δύο χορευτικά τη διδασκαλία και επιμέλεια είχε η κ. Βάσω Στραβοσκούφη – Σκορδίλη.
Η Κερκυραϊκή Καντάδα και Μαντολινάτα με δείγμα από το γνωστό Επτανησιακό της ρεπερτόριο

Το Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαφατιώνων, σε Κρητικούς χορούς, που εντυπωσίασαν
Το πανέμορφο Χορευτικό των Καστελλάνων Μ. στους κλασικούς παραδοσιακούς κερκυραϊκούς χορούς
Παρουσιάση - ομιλίες - χαιρετισμοί
Ο Καστελλανίτης ερευνητής Νίκος Σουπιώνης παρουσίασε το ιστορικό του χώρου του πάλαι ποτέ μοναστηριακού συγκροτήματος του Πρόσπερο Μαρίνι, όπου διοργανώνεται η εκδήλωση.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλάνων Μέσης Αλέξανδρος Διαβάτης και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτια Πανάρετου – Αντωνίου.
Την παρουσίαση του όλου προγράμματος είχε η Αννα Δαφνή.
Στην εκδήλωση κληρώθηκαν σε λαχειοφόρο αγορά, δύο πίνακες ζωγραφικής του ζωγράφου Γιώργου Κουλούρη, ενώ ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με κερκυραϊκούς λαϊκούς χορούς.
Χορηγοί της Ημέρας Κερκυραϊκών Γεύσεων, είναι οι επιχειρήσεις: Γογγάκης ΑΕΒΕ, Αγροεφόδια «Ο Μύλος» Σπ. Παγκράτης, CORFUBEER – Kερκυραϊκή Μικροζυθοποιία, ΔΗΜΗΤΡΑ Μάρκετς, ΟΙΝΕΜΠΟΡΙΚΗ Κέρκυρας – Παναγιώτης Πατινιώτης, CORAL – Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής και ΛΙΠΑΝΤΖΗΣ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου