Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Νέες μεγάλες διακρίσεις των Κυνοπιαστινών αθλητών Αλέξανδρου Δαφνή και Προκόπη Αρκούδη

O Aλέξανδρος Δαφνής πρώτος (δεξιά) με τον συναθλητή του Βαγγέλη Χειμαριό, στο διπλό σκιφ.

Δύο ακόμη μεγάλες διακρίσεις σε αντίστοιχες διοργανώσεις κατέκτησαν οι μεγάλοι Κερκυραίοι - Κυνοπιαστινοί αθλητές Αλέξανδρος Δαφνής (κωπηλασία εφήβων) και Προκόπης Αρκούδης (ορεινές διαδρομές ηλικίας 40 - 49)
Ειδικότερα ο πρώτος κατά τη συμμετοχή του με το ΝΑΟΚ, στο 78ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών, που έγινε στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, το τετραήμερο 19 - 22 Απριλίου 2012, κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο σκιφ και ένα επίσης χρυσό από κοινού με τον Βαγγέλη Χειμαριό, στο διπλό σκιφ.
Αναλυτικά, η αποστολή των κωπηλατών του ΝΑΟΚ επέστρεψε στην Κέρκυρα έχοντας αποκομίσει, συνολικά δύο χρυσά μετάλλια, ένα χάλκινο, μια 4η θέση και μια πρωτιά σε μικρό τελικό.
Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: ΔΑΦΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΣΚΙΦ ΕΦΗΒΩΝ)
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: ΔΑΦΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΧΕΙΜΑΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΕΦΗΒΩΝ)
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: ΧΕΙΜΑΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΟΥΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΔΑΦΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,ΚΑΤΕΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΛΕΝΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΑΚΗΣ, ΜΠΑΡΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ. (ΟΚΤΑΚΩΠΟΣ ΕΦΗΒΩΝ)
4η ΘΕΣΗ: ΜΑΜΑΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΣΚΙΦ ΝΕΑΝΙΔΩΝ)
1η ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΤΕΛΙΚΟ: ΜΟΥΛΙΝΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΣΚΙΦ ΝΕΑΝΙΔΩΝ)
Την αποστολή ακολούθησαν, επίσης, και οι εξής αναπληρωματικοί: ΚΑΛΕΝΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΝΟΥΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΤΑΤΣΕΒ, ΤΟΜΠΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, των οποίων η βοήθεια ήταν ιδιαίτερα σημαντική 
Το Δ.Σ. του Ν.Α.Ο.Κ, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί και συγχαίρει αθλητές, προπονητές και εφόρους για την εξαιρετική εμφάνιση του ομίλου.
Ø      Σημειώνεται ότι πέρσι τον Αύγουστο, ο Αλέξανδρος Δαφνής, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο Ητον της Μεγ. Βρετανίας.

O Προκόπης Αρκούδης στο βάθρο του ΄Αθλου Τζουμέρκων
Ο Προκόπης Αρκούδης τρέχοντας στα νερά ενός ρέματος στα Τζουμέρκα
Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκε ο καταξιωμένος Κερκυραίος - Κυνοπιαστινός αθλητής Προκόπης Αρκούδης στην ορεινή διαδρομή των 24 χλμ. στον 4ο Άθλο Τζουμέρκων, που διεξήχθη την Κυριακή 22 Απριλίου 2012, με αφετηρία και τερματισμό το χωριό, Άγναντα. 
Ο Προκόπης Αρκούδης, ο οποίος ολοκλήρωσε τρίτος στην ηλικιακή κατηγορία 40-49 (2.25.32- και τέταρτος στη γενική κατάταξη).
Η κερκυραϊκή συμμετοχή στον αγώνα ήταν με 20 αθλητές (μέλη του Αρχίλοχου και ανεξάρτητοι δρομείς), σε σύνολο 100 συμμετασχόντων, ενώ, με δελτίο Τύπου του ο σύλλογος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια «στους διακριθέντες αθλητές, καθώς και σε όλα τα μέλη της κερκυραϊκής αποστολής για τη συμμετοχή τους στον δύσκολο κι απαιτητικό αυτό ορεινό αγώνα».
Είναι ο διασημότερος λαϊκός αγώνας περιπέτειας, που διοργανώνεται στον ομώνυμο ορεινό όγκο στα πλαίσια του γνωστού πλέον Άθλου Τζουμέρκων, που γίνεται για ενδέκατη χρονιά. Έγινε σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, ο οποίος ήταν και ο μεγάλος χορηγός. 

Οι διαδρομές του ήταν σχεδιασμένες έτσι ώστε, να μπορούσε να συμμετέχει με άνεση ένας αρχάριος ή μέσος αθλητής αλλά επίσης να μπορούσε ταυτόχρονα να δοκιμάσει την πορεία της προετοιμασίας του και ο έμπειρος του αθλήματος.
Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα ήταν το χωριό Άγναντα Άρτας. Περιλάμβανε Rafting, ορεινή ποδηλασία(MTB) και ορεινό τρέξιμο(MTR) με διάλειμμα χρόνου μεταξύ των αθλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου