Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Καταπληκτικά σχέδια δράσης από μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας με έδρα το Δ.Σ. Κυνοπιαστών

Τα έξι Σχέδια Δράσης που επεξεργάστηκαν στο πλαίσιο της φοίτησής τους παρουσιάζουν οι μαθητές του απογευματινού Γυμνάσιου Ενηλίκων. Οι εκπαιδευόμενοι του «Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας» Κέρκυρας θα παρουσιάσουν τα σχέδια αυτά Τρίτη 29 Μαϊου στις 17.30 στο Σχολικό Συγκρότημα Κυνοπιαστών.
Πρόκειται για τα θέματα: «Άγνωστες Ομορφιές της Κέρκυρας/places2b», «Η Ιστορία του Ρεμπέτικου Τραγουδιού», «Η Ιστορία του Τάγκο», «Η Τέχνη του Ψησίματος», «Μπορώ και Χωρίς Ευρώ» και «Το Κεδροδάσος της Λιμνοθάλασσας Κορισσίων», τα οποία μελέτησαν στο Κεντρικό Σχολείο Κυνοπιαστών αλλά και στο Παράρτημα Λευκίμμης, που λειτούργησε φέτος για πρώτη φορά. Θα ακολουθήσει έμπρακτη επίδειξη των ψηστικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων.
Τα 58 Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και τα 35 Παραρτήματα αυτών που λειτούργησαν κατά το φετινό σχολικό έτος 2011-2012 σε όλη τη χώρα αποτελούν ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το 1997. Απευθύνονται σε άτομα 18 ετών και άνω που έχουν μόνο Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου και θέλουν να ολοκληρώσουν την 9ετή υποχρεωτική εκπαίδευσή τους με την απόκτηση του Απολυτηρίου Γυμνασίου χωρίς εξετάσεις και με διετή φοίτηση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου