Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ο Κυνοπιαστινός αθλητής Προκόπης Αρκούδης τερμάτισε πρώτος στον 7ο Αχίλλειο Αγώνα Δρόμου Κέρκυρας

Ο Κυνοπιαστινός αθλητής Προκόπης Αρκούδης τερμάτισε πρώτος με χρόνο 1:27:06, στο γκρούπ των 21 χλμ. του 7ου Αχίλλειου Αγώνα Δρόμου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012  με δύο διαδρομές. 
Η πρώτη ήταν ο Αχίλλειος Αγώνας Δρόμου 10.000 μ. και η δεύτερη, ο ημιμαραθώνιος 21.100 μέτρων, με αφετηρία τη θέση Ποντή  και τερματισμό στην πλατεία των Μπενιτσών. 
Αθλητές, άντρες και γυναίκες, από 16 ετών και πάνω, έλαβαν μέρος στη διοργάνωση του Δήμου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά φέτος, στη διοργάνωση δεν συμμετείχαν οι 80 περίπου αθλητές από την Ιταλία που έρχονταν κάθε χρόνο, καθώς πλαισιώνουν σωστικά συνεργεία, τα οποία δρουν στην περιοχή που έπληξε πρόσφατα ο σεισμός την γειτονική μας χώρα.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, κήρυξε την έναρξη του αγώνα και ευχαρίστησε τους αθλητές για την συμμετοχή τους ευχόμενος καλή επιτυχία αλλά και επισημαίνοντας πως σε τέτοιου είδους αγώνες, σημασία δεν έχει ο νικητής αλλά ο τερματισμός.
Συνολικά φέτος, στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 200 αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αν και σημασία δεν έχουν οι επιδόσεις αλλά η συμμετοχή σε τέτοιου είδους αγώνες, για την ιστορία, από το γκρουπ των 10 χλμ, πρώτος τερμάτισε ο Θωμάς Νίκας με χρόνο 36:02. Δεύτερος ο Θωμάς Ντάκος με χρόνο 36:40 και τρίτος ο Μιχάλης Μάτσης με 36:41.
Στο γκρουπ των 21 χλμ, πρώτος τερμάτισε ο Προκόπης Αρκούδης με χρόνο 1:27:06, δεύτερος ο Αλέξης Αθηναίος με χρόνο 1:28:53 και τρίτος ο Γιάννης Καρράς με χρόνο 1:34:24.

Σημειώνεται ότι τον Αχίλλειο Αγώνα Δρόμου καθιέρωσε το 2006, ο τότε Δήμαρχος Αχιλλείων Στέφανος Πουλημένος, σε συνεργασία με το Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου, αφού προηγουμένως είχαν διοργανωθεί διάφοροι αγώνες δρόμου, στην περιοχή του πρώην Δήμου Αχιλλείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου