Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών "Γειτονία" στην Στρογγυλή και τον 'Αγιο Προκόπιο

Στην Στρογγυλή την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 , στις 9 το βράδυ στη παλιά βρύση του χωριού στην Καναβιά και στη γειτονιά "Μαμαλάτικα" του Αγίου Προκοπίου, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ,  τραγούδησε παλιά παραδοσιακά τραγούδια της Κέρκυρας, ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών "Γειτονία".
Eιδικότερα, στη Στρογγυλή συμμετείχε σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού "Δημόδοκος", αφιερωμένη στον 'Αγγλο περιηγητή, ποιητή και ζωγράφο Edward Lear, η οποίαπραγματοποιήθηκε κοντά στο σπίτι του ποιητή Γεράσιμου Μαρκορά. Η "Γειτονία" κάλυψε το δεύτερο μέρος του προγράμματος με παραδοσιακά τραγούδια της Κέρκυρας, που χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό. Είχε προηγηθεί στο πρώτο μέρος, η Μαντολινάτα Περιβολίου, που διηύθυνε
ο μαέστρος της Νίκος Πουλής και τραγούδησαν οι αδελφές Δουκάκη και ο τενόρος Σπύρος Σουέρεφ.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση που ευγενικά προσέφερε στους προσκεκλημένους του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρογγυλής.
Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου αλλά και της Τοπικής Κοινότητας Σπύρος Μπόγδος, ενώ ο Στργγυλιάτης ηθοποιός Σπύρος Ασωνίτης μίλησε για τη ζωή και το έργο του Edward Lear και παρουσίασε τα δύο καλλιτεχνικά σχήματα.
Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν ο πρώην Νομάρχης Ανδρέας Παγκράτης, ο Στρογγυλιάτης Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝΚ Αντώνης Δραγανίγος, ο μαέστρος της Ορχήστρας του Ωδείου Κέρκυρας, Κίμων Χυτήρης κ.ά.

Μοναδική βραδιά στον Αη Προκόπη

Στον 'Αγιο Προκόπιο, η εκδήλωση διοργανώθηκε  από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και συνδυάστηκε με προσφορά παραδοσιακού φαγητού και κρασιού προς τους κατοίκους του χωριού αλλλά και στους προσκεκλημένους του.
Ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών "Γειτονία" απέδωσε πολλά από τα τραγούδια του πλούσιου ρεπερτορίου του, σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και με το κοινό να συμμετέχει ενεργά στην όμορφη βραδιά.
Την εκδήλωση χαιρέτησε με  θερμά λόγια, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίκος Μάμαλος, ενώ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας, πρώην Αντιδήμαρχος Αχιλλείων, Σπύρος Αρβανιτάκης και ο πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Ι.Ν. Κώστας Γεωργαλίδης.
Και στις δύο εκδηλώσεις, τον Πολυφωνικό Χορό Κυνοπιαστών "Γειτονία", συντόνισε ο Γιώργος Ανυφαντής.

Ευχαριστίες προς τον Π.Χ.Κ. "Γειτονία"

Ο Νικόλας Μάμαλος
Για την παρουσία του Πολυφωνικού Χορού Κυνοπιαστών "Γειτονία" στον Αη Προκόπη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού έστειλε την ακόλουθη επιστολή:
 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ





Ευχαριστούμε για την πολύ ωραία βραδυά που μας χαρίσατε. Τα σχόλια όλα επαινετικά
και η ατμόσφαιρα που δημιουργήσατε μας ακολούθησε και μετά την "θριαμβευτική" αποχώρησή σας.
   Ευχαριστούμε και ελπίζουμε να ξανασυναντηθούμε. 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ
Νικόλας Μάμαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου