Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ενθουσίασε στους Κυνοπιάστες η μπαντίνα της «Παλιάς»

Γενική άποψη της Συναυλίας στο προαύλιο του Αη Γιάννη

Το κέντρο των Κυνοπιαστών, στο προαύλιο της εκκλησίας του ΄Αη Γιάννη, έδωσε την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012, το βράδυ, την πρώτη της στην ύπαιθρο συναυλία, η 90μελής μπαντίνα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Σπύρου Προσωπάρη.
Ο ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος Αρχιμουσικός Σπύρος Προσωπάρης ενώ διευθύνει την 90μελή μπαντίνα
Η μπαντίνα απέδωσε ρεπερτόριο με μουσικά έργα μεγάλων επιτυχιών του διεθνούς κινηματογράφου και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που μαζικά παρακολούθησε τη συναυλία.
Η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών που ήταν οικοδεσπότης της συναυλίας και φρόντισε μαζί με το Δήμο τα της προετοιμασίας της, επέδωσε δια του προέδρου της Αντώνη Ν. Πουλημένου, αναμνηστική τιμητική πλακέτα  στον Αρχιμουσικό Σπύρο Προσωπάρη, ο οποίος συνδέεται με το χωριό και το μουσικό της σώμα, καθώς - έφοιβος, πριν 15 χρόνια - διηύθυνε την τοπική μπαντίνα με τον τίτλο «Φιλόμουσοι Νέοι».
Ο Αρχιμουσικός της "Παλαιάς" Σπύρος Προσωπάρης, ενώ παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών και παλιό προσωπικό του φίλο, Αντώνη Πουλημένο.
Ο Σπύρος Παδοβάς (δεξιά) ενώ παραδίδει αναμνηστική πλακέτα εκ μέρους της Φ.Ε.Κ. στον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών Αντώνη Ν. Πουλημένο (αριστερά).
Αναμνηστική πλακέτα επέδωσε στον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών και ο εκπρόσωπος της διοίκησης της «Παλαιάς» Σπύρος Παδοβάς.
Ανάμεσα στο κοινό που παρακολούθησε και χειροκρότησε θερμά τη συναυλία και τους συντελεστές της, διακρίναμε την μεγάλη ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού Κλειώ Δενάρδου με το σύζυγό της, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Θωμά Σούλο, τον πρώην περιφερειάρχη Κώστα Γεωργαλίδη, τον πρώην Νομάρχη Στέφανο Πουλημένο, τον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών Γιώργο Αρκούδη και πολλούς από τους πρωταγωνιστές των μουσικών και γενικότερα καλλιτεχνικών δρώμενων της Κέρκυρας.
Μετά τη ληξη της συναυλίας, στο πλάνο από αριστερά οι: Σπύρος Κ. Ανυφαντής, Στέφανος Πουλημένος, Αννα Δαφνή, Αντώνης Ν. Πουλημένος (πίσω), Σπύρος Προσωπάρης, Κλειώ Δενάρδου, Γιώργος Ανυφαντής και Μιχάλης Καποδίστριας
Παραλειπόμενα της εκδήλωσης
Η εκδήλωση με τη συναυλία της μπαντίνας της "Παλιάς" οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησής της και η πρώτη "έξοδος" στην ύπαιθρο έγινε στους Κυνοπιάστες μετά από πρόταση του Αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη, που διατηρεί στενή σχέση με το χωριό και την εδώ Φιλαρμονική του. Αλλά η οργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης δεν είναι μόνο θέμα απόφασης. Χρειάζεται και δουλειά, όπως η μεταφορά και το στήσιμο της εξέδρας, που έγινε με έναν εργάτη του Δήμου και την πολύτιμη προσφορά προσωπικής εργασίας από τους Σπύρο Αλαμάνο, Σπύρο Α. Πουλημένο και Αντώνη Ν. Πουλημένο. Ο τελευταίος είχε επιπρόσθετα και το μεγάλο άγχος της επιτυχίας της εκδήλωσης που του "έφυγε" όταν όλα πήγαν "κατ' ευχήν".
Σύντομο ιστορικό της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, παρουσίασε στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, η γραμματέας της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών Βούλα Λιναρά.
Tα παιδιά της μπαντίνας, μετά τη συναυλία, πήγαν για φαγητό, τραγούδι και χορό στην ταβέρνα ΤΡΥΠΑ, όπου πέρασαν μια αξέχαστη βραδιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου