Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

΄Ετοιμο το κτίριο - στολίδι της Φιλαρμονικής Γαστουρίου


Και εγένετo φως!
22 Αυγούστου 2012 και ώρα 20.30΄, μετά από δύο σχεδόν χρόνια, φωταγωγήθηκε ξανά το κτίριο της Φιλαρμονικής Γαστουρίου «ΟΜΟΝΟΙΑ».

Την Τετάρτη 22.08.2012 και ώρα 21.30'  ημέρα τέλεσης της καθιερωμένης λιτάνευσης της Ιεράς εικόνας της Υ.Θ. Οδηγήτριας στο Γαστούρι, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Νεκταρίου, και με τη συμμετοχή του Αιδεσ. π. Διον. Κοντού, πολλών ιερέων, του Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου, του Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Σκούρτη, των Αντιδημάρχων Βαρβ. Βλάσση και Ερωτ. Καρύδη, του πρώην Νομάρχη Στέφ. Πουλημένου, του πρώην Αντιδημάρχου Ι. Κεφαλλωνίτη, του Προέδρου της Φιλαρμονικής  Γιάννη Τσίπη και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της, της προέδρου των Απανταχού Γαστουριωτών Μαρίας Κηλαδινού - Κάτσιου,  των αρμοδίων υπαλλήλων για την επίβλεψη του έργου, του εργολάβου κ. Φατούρου και πλήθους πιστών, το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής Γαστουρίου παιανίζοντας έκανε την πρώτη  πανηγυρική είσοδο στο ριζικά ανακατασκευασμένο κτίριο του, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους παρευρισκομένους.

Πραγματικό στολίδι

Μικρές λεπτομέρειες απομένουν για να παραδοθεί σε πλήρη χρήση το ανακατασκευασμένο κτίριο της Φιλαρμονικής Γαστουρίου, που χρηματοδοτήθηκε  ταυτόχρονα με το κτίριο της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, από το ίδιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το 2009.
Και τα δύο δημοπρατήθηκαν από τη Νομαρχία, με μια βδομάδα διαφορά, είχαν δε συμβασιοποιηθεί το 2010, από τον τότε Νομάρχη Στέφανο Πουλημένο.
Το κτίριο της ιστορικής Φιλαρμονικής Γαστουρίου, έχει πλήρως ανακατασκευαστεί και είναι ένα πραγματικό στολίδι για το όμορφο Γαστούρι. Πρόκειται για ένα κτίριο που ανταποκρίνεται σε υψηλές αισθητικές, αρχιτεκτονικές, ποιοτικές και λειτουργικές προδιαγραφές.

Να το χαίρονται όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του υψηλού στόχου και κυρίως όσοι θα το χρησιμοποιούν προς το σκοπό της προαγωγής της μουσικής παιδείας και ευρύτερα του πολιτισμού!

Επίσκεψη του Υπουργού Νίκου Δένδια

Το κτίριο της Φιλαρμονικής Γαστουρίου επισκέφτηκε την Κυριακή 26 Αυγούστου ο Νίκος Δένδιας. Ο Βουλευτής Κέρκυρας και Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψης δήλωσε:
«Με μεγάλη χαρά ήρθα σήμερα να δω το σχεδόν τελειωμένο κτίριο της Φιλαρμονικής Γαστουρίου.
Ένα από τα έργα που με μεγάλη προσπάθεια της τότε Νομαρχίας και του Νομάρχη καθώς και της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη, αναφέρομαι στο 2009 αλλά και με τη βοήθεια του τότε εδώ Δήμου εντάξαμε στο Γ΄ ΚΠΣ και το βλέπουμε σήμερα να πραγματοποιείται.
Η Κέρκυρα έχει μείνει πάρα πολύ πίσω αυτά τα χρόνια, το γνωρίζουμε όλοι.
Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν όλα αυτά τα έργα που αρχίσαμε και αφήσαμε ημιτελή το 2009  να μπορέσουμε να τα τελειώσουμε και να τα αποδώσουμε στην Κερκυραϊκή Κοινωνία.
Ένα από αυτά τα έργα , το κτίριο της φιλαρμονικής Γαστουρίου , της παλιότερης Φιλαρμονικής της υπαίθρου Κέρκυρας βαίνει προς ολοκλήρωση και αυτό με κάνει εξαιρετικά ευτυχή.
Θα ήθελα να συγχαρώ το ΔΣ και τα μέλη  αλλά και όσους εργάζονται κάθε μέρα για να υπάρχουν αυτές οι φιλαρμονικές υπαίθρου και να δίνουν αυτή την εικόνα  πολιτισμού της Κερκυραϊκής υπαίθρου και να τους παρακαλέσω να συνεχίσουν  να δίνουν την προσπάθεια τους»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου