Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Βραδιά Κερκυραϊκής Λαϊκής Παράδοσης στον Πλάτανο Γαστουρίου

Την Παρασκευή 31/8 με τον Πολυφωνικό Χορό Κυνοπιαστών

Μια ακόμη Βραδιά Κερκυραϊκής Λαϊκής Παράδοσης, παρουσίασε την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, στις 9 το βράδυ, στον Πλάτανο (Βρύση Αυτοκράτειρας Ελισάβετ) του Γαστουρίου (φωτο), ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών «Γειτονία».

Γαστούρι1903: Η βρύση της Αυτοκράτειρας Σίσσυ
Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Δημοτική Κοινότητα Γαστουρίου και το Σύλλογο Γυναικών Γαστουρίου, ενώ την παρουσίασε ο Πρόεδρος της Δ.Κ. του χωριού Τάσος Κοσκινάς. Για την απρόσκοπτη παρουσίασή της έκλεισε για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, ο δρόμος από και προς τη γειτονιά «Παχάτικα».
Ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών «Γειτονία» παρουσίασε σε πυκνό και θερμό ακροατήριο, λαογραφικά στοιχεία, δημοτική ποίηση και παραδοσιακά τραγούδια της Κέρκυρας, απ’ όλους τους κύκλους της παράδοσης του τόπου που χειροκροτήθηκαν έντονα από το κοινό.
΄Ηταν η τέταρτη του είδους εκδήλωση μέσα στον Αύγουστο.
΄Εχουν προηγηθεί αντίστοιχες εκδηλώσεις στους Κυνοπιάστες, την Επίσκεψη και στη Βενετσιάνικη Βρύση στο Κομπίτσι, ενώ προγραμματίζεται μία ακόμη στα μέσα Σεπτέμβρη, για το χωριό Σταυρός.
Τον Πολυφωνικό Χορό συντόνισε ο Γιώργος Ανυφαντής, τη λαογραφική έρευνα επιχείρησε ο Στέφανος Πουλημένος, ενώ τα οργανωτικά και τις δημόσιες σχέσειςείχαν ο Σπύρος Α. Πουλημένος και η Αννα Δαφνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου