Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Έκθεση ζωγραφικής του Κυνοπιαστινού Ζωγράφου Σπύρου Αχ. Πουλημένου στο Χαλάνδρι

O Kυνοπιαστινός ζωγράφος και ποιητής Σπύρος Αχ. Πουλημένος (Κόντυλας) εκθέτει έργα από το σύνολο των δημιουργικών του εποχών στο χώρο τέχνης art estate στο Χαλάνδρι, από την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 έως και τις 18 Απριλίου 2013.Σε αυτή την έκθεση παρουσιάζεται η τεσσάρων δεκαετιών εικαστική πορεία του Σπύρου Πουλημένου , με μια ματιά. Δημιουργίες σε λευκό φόντο που τον καθιέρωσαν, λουλούδια , πεταλούδες και νέα ψηφιακά – αφαιρετικά έργα. Όλα αυτά συνθέτουν το σύμπαν του καλλιτέχνη, ένα κόσμο εικόνων που ο παρατηρητής καλείται να ερμηνεύσει και να συμπληρώσει μόνος του – εν τέλει ολοκληρώνοντας την πορεία του έργου από το δημιουργό στο θεατή. 
Τη βραδιά των εγκαινίων θα προβάλλονται ένα μικρό ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στο ζωγράφο καθώς και πολλαπλές αλληλουχίες ψηφιακών έργων.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προγραμματίζονται επίσης , μέσα από το www.artestate.gr , ποιητικές βραδιές στο χώρο της έκθεσης παρουσία του καλλιτέχνη.
Λίγα λόγια του Σπύρου Πουλημένου για την έκθεση:
“Σαράντα χρόνια, σχεδόν πέρασαν που ζωγραφίζω και ακόμη το μόνο που κάνω, είναι να πειραματίζομαι. Ποτέ δεν μένω ικανοποιημένος. Ξαναδουλεύω έργα, που είχα αφήσει ατελείωτα, τώρα , μετά από  τριάντα χρόνια.
Αυτό που μου δίνει χαρά, η ζωγραφική δηλαδή, ταυτόχρονα με παιδεύει.
Σ’ αυτή την έκθεση δείχνω έργα από διάφορες απόπειρές μου. Η τεχνολογία της ζωγραφικής άλλαξε δραματικά  Εδώ και αρκετά χρόνια, πειραματίζομαι, ζωγραφίζοντας ψηφιακά πλέον. Έργα που είχα δημιουργήσει με τον συμβατικό τρόπο,  τα φτιάχνω τώρα και ψηφιακά , ενώ έργα που δημιουργώ στον υπολογιστή, τα κάνω λάδια και ακρυλικά . Ζούμε σε μια εποχή που όλα είναι “flat”, όπως θα  άρεσε στον  Andy Warhol. Δεν υπάρχει βάθος  και όλα είναι επιφάνεια . Η ίδια η τέχνη είναι επιφάνεια. Στην εποχή  που η φυσική μας μιλάει για πολλές διαστάσεις, για εμάς είναι αρκετές οι δύο. Ίσως έτσι, σαν μια καρικατούρα δηλαδή, καταλαβαίνουμε καλύτερα τον κόσμο.
Η ζωγραφική είναι ακόμη  μία διαδικασία.  Αυτό  που με ικανοποιεί τελικά είναι το ‘παιγνίδι’.  Ωστόσο, έχω να κάνω με την φαντασία μου, που με σώνει, αλλά και με εξουθενώνει.
Και όλα αυτά με μια ματιά… ”

Η έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Πουλημένου  με τίτλο “at a glance” έχει εγκαίνια την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 στις 8 μ.μ. και φιλοξενείται στο χώρο τέχνης art estate , Κώστα Βάρναλη & Επιδαύρου 53, Χαλάνδρι, μέχρι τις 18 Απριλίου 2013.

Το βίντεο με το αφιέρωμα στο ζωγράφο προβάλλεται στο

Για περισσότερες πληροφοριες απευθυνθείτε στο info@artestate.gr ή στο 210-6838692

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου