Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Το Βραβείο «Άγγελος Λαβράνος» της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κέρκυρας στον Κυνοπιαστινό ναυταθλητή Αλέξανδρο Δαφνή

Η Ένωση Παλαιών/Ενηλίκων Προσκόπων Κέρκυρας, συνεκτιμώντας το σεμνό του χαρακτήρα, τη συνέπειά του στον προσκοπισμό και τις εξέχουσες επιδόσεις του στον αθλητισμό απένειμε στον Υπαρχηγό Αγέλης του 8ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Κέρκυρας και αργυρό παγκόσμιο πρωταθλητή της κωπηλασίας Αλέξανδρο Δαφνή, το Βραβείο «Άγγελος Λαβράνος». Το ειδικό αυτό βραβείο, το οποίο φέρει το όνομα του πρωτεργάτη του κερκυραϊκού προσκοπισμού Άγγελου Λαβράνου, απονέμεται κατά περίπτωση σε προσωπικότητες της κερκυραϊκής προσκοπικής κοινότητας, που με βάση τις προσκοπικές μας αρχές θεωρούνται πρότυπα για τα παιδιά που μας εμπιστεύεται η κερκυραϊκή κοινωνία.
O Kυνοπιαστινός ναυταθλητής Αλέξανδρος Δαφνής αποτελεί μέλος της προσκοπικής Κίνησης τα τελευταία 10 χρόνια και σήμερα, στα 18 του είναι, καταξιωμένος πολυνίκης πρωταθλητής καθώς έχει κατακτήσει 10 μετάλλια, εκ των οποίων τα 3 χρυσά, σε πανελλήνια πρωταθλήματα με το σύλλογό του το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας και ακόμα 6 βαλκανικά μετάλλια, εκ των οποίων 4 χρυσά, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο, τιμώντας τα εθνικά μας χρώματα. Ως αποκορύφωμα τον Αύγουστο του 2011, ο Αλέξανδρος συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στο Ήτον της Μεγάλης Βρετανίας έγραψε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία της ελληνικής και τη μεγαλύτερη της κερκυραϊκής κωπηλασίας κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο sciff εφήβων.
Η απονομή πραγματοποιήθηκε στις 12.01.2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του προσκοπείου της Κέρκυρας με την ευκαιρία της κοπής της πίτας της Π.Ε. Κέρκυρας παρουσία επισήμων, φιλοπροσκόπων και πλήθους ενηλίκων προσκόπων.
Το Δ.Σ. ‘Ένωσης Παλαιών/Ενηλίκων Προσκόπων Κέρκυρας

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ένα μικρό αφιέρωμα στον ταλαντούχο ναυταθλητή Αλέξανδρο Σπ. Δαφνή

                   
ΥΓ. Το Δ.Σ. της Ένωσης ευχαριστεί θερμά τη γλύπτρια κ. Margot Roulleau – Gallais, και τον παλαιό πρόσκοπο Ν.Μ., που φιλοτέχνησε και κατασκεύασε, αντίστοιχα, την μοναδική μπρούτζινη κεφαλή σε προφίλ του Αγγέλλου Λαβράνου, που φέρεται στη πρόσθια πλευρά του βραβείου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου