Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού στους Κυνοπιάστες

Η Παιδική Χορωδία Κυνοπιαστών  (φωτο 2012), μπροστά στον Αη Γιάννη
Τρεις εκδηλώσεις είναι ως τώρα προγραμματισμένες για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2013, στους Κυνοπιάστες, αποκλειστικά από το καλλιτεχνικό δυναμικό του χωριού.
Πρόκειται κατά σειρά για:
  1. Την καθιερωμένη συναυλία: α) της Παιδικής Χορωδίας της Ενορίας Υ.Θ. Ελεούσας Κυνοπιαστών, που θα δοθεί στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας, την Κυριακή 14 Ιουλίου, σε διεύθυνση Δήμητρας Καλογεροπούλου και β) της Κιθαράτας των Κυνοπιαστών σε διεύθυνση Σπύρου Μερτύρη, στον ίδιο χώρο, την ίδια μέρα.
  2. Την βραδιά κερκυραϊκής λαϊκής μουσικής παράδοσης με τον Πολυφωνικό Χορό Κυνοπιαστών «Γειτονία», το βράδυ της  Κυριακής 11 Αυγούστου. Την «Γειτονία» που λειτουργεί στο πλαίσιο της Εστίας Ιστορίας και Πολιτισμού «Γρηγόρης & Κώστας Δαφνής», συντονίζει ο Γιώργος Ανυφαντής.
  3. Το ανέβασμα της αρχαιοελληνικής κωμωδίας «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα νέων (μαθητών –τριών γυμνασίου και λυκείου) των Κυνοπιαστών, την Τρίτη 13 Αυγούστου, με την επιμέλεια της δασκάλας Έφης Σουρβίνου – Ανυφαντή.
Οι καθιερωμένες συναυλίες του Παιδικού Τμήματος και της Μπάντας της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, στο χωριό, δεν θα γίνουν φέτος, λόγω πένθους για την απώλεια του αξέχαστου Αρχιμουσικού της, Γιώργου Αρκούδη.

Η Φιλαρμονική ωστόσο θα δώσει μία συναυλία στο πάρκο της πάνω Πλατείας στην πόλη της Κέρκυρας, περί τα τέλη Αυγούστου, όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου