Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ενθουσίασε η πρώτη συναυλία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών στο νέο της κτίριο

Η πρώτη συναυλία της μπάντας της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, που δόθηκε την παραμονή των Θεοφανείων, (Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014) στο ανακατασκευασμένο κτίριό της, στο κέντρο του χωριού, εντυπωσίασε και ενθουσίασε το κοινό που την παρακολούθησε, ενώ τόνωσε την αυτοπεποίθηση του αρχιμουσικού, των υπαρχιμουσικών και δασκάλων, των μουσικών της αλλά και του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Και όλα αυτά, καθώς γενική είναι η αίσθηση, ότι σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας πορείας υψηλών ποιοτικών απαιτήσεων, με την εγκατάσταση στο νέο άνετο και σύγχρονο κτίριο, με τα νέα μουσικά όργανα και την ανανέωση και συμπλήρωση των στολών της, αλλά κυρίως με το διαρκώς ενισχυόμενο ανθρώπινο δυναμικό που εντάσσεται στις τάξεις της και τη στήριξη της κοινωνίας του χωριού, στο έργο της.
Η συναυλία
Για την πρώτη συναυλία στο νέο της κτίριο, ο μαέστρος Σπύρος Νίκας, επέλεξε 10 αποσπάσματα ορισμένων από τα πιο γνωστά μουσικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου και το μουσικό σώμα τα απέδωσε κατά τρόπο που απέσπασε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του πυκνού ακροατηρίου και τα θετικά σχόλια όλων.

Ανάμεσα στο κοινό που την παρακολούθησε, ήταν ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. Σπύρος Σπύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κοινοπιαστών Θωμάς Σούλος ως εκπρόσωπος τους Δημάρχου Κέρκυρας, που χαιρέτησαν  με θερμά λόγια την εκδήλωση και το έργο που παράγεται στην Φιλαρμονική. Το «παρών» έδωσαν ακόμη, ο πρώην Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, ο πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας Τάκης Μεταλληνός, ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Γαστουρίου Γιάννης Τσίπης, ο Διοικητής της Τροχαίας Αστυνόμος Σπ. Σκολαρίκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαστουρίου Τάσος Κοσκινάς, ο Πρόεδρος της Χορωδίας του ΟΤΕ Νίκος Σάκκος, οι μαέστροι της Φ.Ε. «Μάντζαρος» Σπ. Δολιανίτης και της Δημοτικής Χορωδίας «Δημόδοκος» Δήμητρα Καλογεροπούλου και ο εφημέριος του χωριού, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουτσούρης, που ευλόγησε την πίτα για το νέο έτος.
Διαβεβαιώσεις
Τόσο ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα της Φιλαρμονικής, όπως διατυπώθηκε από τον πρόεδρό της, Αντώνη Πουλημένο, για την χρηματοδότηση των συμπληρωματικών μικροέργων στο κτίριο και ιδιαίτερα του εξοπλισμό του με ηλεκτρονικά κυρίως εποπτικά μέσα, έπιπλα κλπ.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών, μετέφερε μήνυμα του Δημάρχου για στήριξη της Φιλαρμονικής με τρόπο που θα καθοριστεί άμεσα, σε ειδική προς τούτο συνάντηση με τη Διοίκησή της.
Ο χαιρετισμός του Προέδρου
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών Αντώνης Πουλημένος, είπε:
«Με ιδιαίτερη χαρά, σας καλωσορίζουμε στην καθιερωμένη από το 1983, εορταστική συναυλία της Φιλαρμονικής μας, τούτη τη φορά στο ανακατασκευασμένο κτίριό μας, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και εκτελέστηκε από την πρώην Νομαρχία και την διάδοχο αυτής Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών.
Όπως θα διαπιστώσατε, το κτίριο έχει ακόμη εκκρεμότητες και ελλείψεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό του. Και αυτά όμως βρίσκονται σε φάση, που ελπίζουμε σύντομα, με την αμέριστη βοήθεια που έχουμε και από τον κ. Περιφερειάρχη, να τις καλύψουμε έτσι ώστε, η επόμενη εκδήλωση εδώ, να είναι η επίσημη και πανηγυρική τελετή των εγκαινίων.
Ωστόσο, παρά τις εκκρεμότητες αυτές, το μουσικό μας σώμα, χρησιμοποιεί ήδη τους χώρους του νέου μας κτιρίου, που παρέχουν άλλες, υψηλότερες δυνατότητες προετοιμασίας και αξιοποίησης του διαρκώς ανερχόμενου ανθρώπινου – μουσικού δυναμικού μας.
Μία πρώτη αίσθηση αυτής της σημαντικής αλλαγής που καταγράφεται τούτη την περίοδο, θα πάρουμε με την εορταστική συναυλία που θα παρακολουθήσουμε και για την οποία κοπίασαν πραγματικά, ο Αρχιμουσικός μας, οι υπαρχιμουσικοί και δάσκαλοι αλλά και όλοι οι μουσικοί που συμμετέχουν σ’ αυτήν. Να σημειώσω δε, ότι επί σκηνής σήμερα βρίσκονται 50 μουσικοί, ενώ στην σαφώς μικρότερη σκηνή του παλαιού κτιρίου, δεν μπορούσαν να υπερβαίνουν τους 30.
Κλείνοντας, θέλω και πάλι εκ μέρους της διοίκησης, να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και για την στήριξη που μας παρέχετε, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά».











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου