Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Κερκυραϊκές μελωδίες - σύνθεση Σπ. Προσωπάρη - σε συναυλία της μπαντίνας της ΦΕΚ (Παλαιάς)


Η σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου γέμισε από παιδιά. Νεαρούς -ές μουσικούς της μπαντίνας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιάς), που έδωσε πρόσφατα (22.02.2014), μια εντυπωσιακή συναυλία, μπροστά στο πυκνό και ενθουσιώδες ακροατήριο, που συνοδεύει κάθε της εμφάνιση.
Στο πρόγραμμα της συναυλίας, που εκτελέστηκε σε πολύ υψηλό ποιοτικό επίπεδο, διακρίναμε την άκρως ενδιαφέρουσα σύνθεση του ταλαντούχου μαέστρου Σπύρου Προσωπάρη* με επτά κερκυραϊκά μουσικά θέματα.
Τα θέματα αυτά ήταν εμπνευσμένα από τη λαϊκή και την έντεχνη μουσική παράδοση του νησιού μας και χειροκροτήθηκαν ιδιαίτερα θερμά από το κοινό, μαζί με τον νεαρό σολίστα Σταμάτη Μπράτο στο τρομπόνι.
Συγχαρητήρια! Πάντα τέτοια...


* Ο μαέστρος Σπύρος Προσωπάρης είναι συνδεδεμένος με τους Κυνοπιάστες καθώς, 16χρονος έφηβος, στα μέσα της 10ετίας του 1990, συγκρότησε στο πλαίσιο της Φιλαρμονικής του Χωριού, το νεανικό μουσικό σύνολο «Φιλόμουσοι Νέοι», με το οποίο έδωσε συναυλία και στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, που διηύθυνε ο ίδιος. Είχε από τότε φανεί το μεγάλο μουσικό του ταλέντο, το οποίο μέσα από σπουδές και μια λαμπρή πορεία που ακολούθησε, κατέληξε στη γενική αναγνώριση και την ανάληψη καθηκόντων αρχιμουσικού στην ιστορική «Παλαιά» Φιλαρμονική της Πόλης. Από τότε διατηρεί στενούς φιλικούς δεσμούς με τους Κυνοπιάστες και με όλους όσους γνώρισε και συνεργάστηκε. Όπως δε ο ίδιος ομολογεί, μερικά από τα θέματα της λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κέρκυρας, είναι εμπνευσμένα και από τη δουλειά που κάνει στο αντικείμενο αυτό, ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών "Γειτονία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου