Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Κοινή συναυλία με έργα θρησκευτικής μουσικής, από τις Φιλαρμονικές Σκριπερού και Κυνοπιαστών και στα δύο χωριά

Κοινή συναυλία σε δύο πράξεις, οργάνωσαν το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου 2014, οι Φιλαρμονικές Σκριπερού (έτος ιδρύσεως 1909) και Κυνοπιαστών (έτος ιδρύσεως 1966) με έργα θρησκευτικής μουσικής.
Η πρώτη κοινή συναυλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ, στην εκκλησία της Υ.Θ. Ελεούσας Κυνοπιαστών, με τη μπάντα της Φιλαρμονικής Σκριπερού στο πρώτο μέρος, σε  διεύθυνση του αρχιμουσικού της Σπύρου Ρουβά (φωτο πάνω) και τη μπάντα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, σε διεύθυνση του αρχιμουσικού της Σπύρου Νίκα (φωτο κάτω).

Και οι δύο αρχιμουσικοί, είναι συνάδελφοι - καθηγητές στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας
Η δεύτερη συναυλία, δόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Σκριπερού, την Κυριακή το βράδυ.
Και στις δύο συναυλίες παρουσιάστηκε σε κοινή εκτέλεση (φωτο κάτω) εμβατήριο αφιερωμένο στον εξέχαστο αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών Γιώργο Αρκούδη, που συνέθεσε ο παλιός συνάδελφός του και φίλος του Ν. Κρητικός.

Τις δύο εκδηλώσεις άνοιξαν με χαιρετισμό τους οι πρόεδροι των δύο Φιλαρμονικών Αντώνης Πουλημένος, των Κυνοπιαστών και Νίκος Κένταρχος του Σκριπερού.
Στην πρώτη εξ αυτών παρέστησαν ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, ο εφημέριος της Ενορίας Κυνοπιαστών π. Χρυσόστομος Κουτσούρης, ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΚ Γιώργος Μάμαλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών Θωμάς Σούλος, ο πρώην Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου