Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ενθουσίασαν το κοινό οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος και η «Γειτονία» των Κυνοπιαστών της Κέρκυρας στην Ιόνιο Ακαδημία

Εξαιρετική, από κάθε άποψη, επιτυχία σημείωσε η μουσική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν την περασμένη Παρασκευή (2. Μαϊου 2014) το βράδυ, η Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας και η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών – Π.Ε. Ζακύνθου, στην Ιόνιο Ακαδημία, στο πλαίσιο του Ι΄ Διεθνούς Πανιονίου Συνεδρίου, με τη συμμετοχή των Τραγουδιστάδων τση Ζάκυθος και του Πολυφωνικού Χορού Κυνοπιαστών Κέρκυρας «Γειτονία».

H "Γειτονία" καλωρορίζει το κοινό στην Ιόνιο Ακαδημία και... συστήνεται


Στο πρώτο μέρος, η «Γειτονία» απέδωσε τραγούδια της λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κέρκυρας, αποσπώντας το θερμό και ζωηρό χειροκρότημα του πυκνού και εκλεκτού κοινού που κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας. Τον πολυφωνικό Χορό συντόνισε ο Γιώργος Ανυφαντής ενώ συνόδευσαν στην κιθάρα ο Γιώργος Χονδρογιάννης (Μπεζερής) και στο βιολί ο Θοδωρής Καρύδης.
Στο δεύτερο μέρος, οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος, συγκίνησαν και ενθουσίασαν το κοινό με την εντυπωσιακή απόδοση μελοποιημένων ποιημάτων του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων (πιάνο, μαντολίνα, κιθάρα κλπ.).


Η εκδήλωση αυτή απέσπασε κολακευτικά σχόλια από τους συνέδρους που την παρακολούθησαν, για την πρωτοτυπία της και την ποιότητά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου