Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Συντονίζονται οι τοπικοί φορείς για την οργάνωση των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στους Κυνοπιάστες

Την απόφαση να συνεργαστούν για τη διαμόρφωση ενιαίου προγράμματος θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στους Κυνοπιάστες (φωτο από ψηλά), έλαβαν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και σχημάτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού, σε συνάντηση που έγινε την Κυριακή 18 Μαϊου 2014, στο γραφείο της Ενορίας, μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Διοίκησης των μουσικών & χορωδιακών τμημάτων της.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκπρόσωποι της Διοίκησης της Παιδικής Χορωδίας της Ενορίας, της Κιθαράτας, της Φιλαρμονικής, του Ερασιτεχνικού Νεανικού Θιάσου και του Πολυφωνικού Χορού «Γειτονία» και αναπτύχθηκε διάλογος σε πολύ καλό κλίμα με κοινή διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και προβολή του συνόλου των εκδηλώσεων, οι οποίες είναι στο σύνολό τους, παραγωγής του ντόπιου δυναμικού του χωριού.
Πιο συγκεκριμένα, 
  • ΄Εγινε λόγος για την διατήρηση κι εφέτος του εθίμου του «Κλήδωνα», το βράδυ της Κυριακής 22 Ιουνίου, ημέρας του θερινού Ηλιοστασίου και προπαραμονή της γιορτής του Αγ. Ιωάννου. Οριστική απόφαση για τη διοργάνωση θα ληφθεί εντός των ημερών.
  • Η Παιδική Χορωδία της Ενορίας θα δώσει την καθιερωμένη συναυλία της στις 20 Ιουλίου, στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας.
  • Η Κιθαράτα – Νεανικό σχήμα της Ενορίας, θα παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο, την επομένη, 21 Ιουλίου.
  • Την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014, ο Ερασιτεχνικός Νεανικός Θίασος των Κυνοπιαστών, που επιμελείται κάθε χρόνο η Ευτυχία Σουρβίνου, θα ανεβάσει θεατρική παράσταση στα Χατζέϊκα.
  • Την Κυριακή 10 Αυγούστου, η Εστία Ιστορίας και Πολιτισμού Κυνοπιαστών θα οργανώσει αφιέρωμα με θέμα «Η αγροτική ζωή στους Κυνοπιάστες», με τη συμμετοχή της «Γειτονίας»
  • Την Τετάρτη 13 Αυγούστου, η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών θα δώσει την καθιερωμένη θερινή της Συναυλία.

Για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών στην οργάνωση των εκδηλώσεων (δέσμευση χώρων, κυκλοφοριακό, φωτισμός καθαριότητα κλπ.) οι εκπρόσωποι των τοπικών πολιτιστικών φορέων θα έχουν από κοινού τις απαραίτητες συνεννοήσεις με το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας.
Τέλος, αποφασίστηκε η αξιοποίηση όλων των σύγχρονων τρόπων ευρείας προβολής και διαφήμισης των εκδηλώσεων, αλλά και ενημέρωσης των κατοίκων του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου