Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Εξαιρετικό μελωδικό διήμερο στους Κυνοπιάστες από τα μουσικά σύνολα της τοπικής ενορίας

΄Ενα εξαιρετικό μουσικο – χορωδιακό διήμερο, μοναδικό στο είδος του για χωριό της Κέρκυρας, διοργάνωσαν και παρουσίασαν τα μουσικά σύνολα της Ενορίας Υ.Θ. Ελεούσας Κυνοπιαστών, στο προαύλιο της εκκλησίας, την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014, αναδεικνύοντας ένα εντυπωσιακό δυναμικό που έχει «συστρατευτεί» στην όλη προσπάθεια, με συμμετοχές από την ευρύτερη περιοχή και τα γύρω χωριά.
Ειδικότερα, την Κυριακή, η Παιδική Χορωδία της Ενορίας (Παιδικό και Προπαιδικό Τμήμα) με περ. 70 παιδιά, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Δήμητρας Καλογεροπούλου, ερμήνευσε εξαιρετικά, σειρά γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι, αποσπώντας επάξια το θερμό χειροκρότημα του κοινού που είχε κατακλύσει το χώρο της συναυλίας.

Δύο από τα τραγούδια του προγράμματος ερμήνευσαν ποιοτικά και συγκινητικά οι, πρόσφατα αποφοιτήσασες από το Λύκειο – υποψήφιες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ΄Αννυ Πουλημένου και Φωτεινή Φαγογένη (φωτο δεξιά), ενώ δύο ακόμη τραγούδια, η καθηγήτρια φωνητικής, μέτζο σοπράνο Σταματίνα Καρύδη. Στο αρμόνιο συνόδευσε η Σοφία Παναγιωτοπούλου.
Την παρουσίαση της συναυλίας έκανε η ΄Αντζελα Τσολάκη.

Κιθαράτα με Φωνητικό Σύνολο


Την Δευτέρα ήταν η σειρά της Κιθαράτας της Ενορίας, ενός τμήματος εγχόρδων στο οποίο διδάσκουν οι Σπύρος και Νίκος Μερτύρης.
Είκοσι παιδιά – αγόρια και κορίτσια – είχαν την ευκαιρία, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να παρουσιάσουν  ένα πρόγραμμα γνωστών δημοφιλών τραγουδιών, από την  απόδοση των οποίων αποκαλύπτεται και το υψηλό επίπεδο των γνώσεων που έχουν αποκτήσει κατά την φοίτησή τους στο μουσικό αυτό τμήμα.
Το νέο στοιχείο στη φετινή συναυλία των παιδιών της Κιθαράτας ήταν ότι συνοδεύτηκαν από το Φωνητικό Σύνολο Χορωδών της Ενορίας, που απέδειξε πόσο καλλιεργημένες φωνές διαθέτει αλλά και τις εξαιρετικές δυνατότητες του έχουν τα μέλη της. Πρόκειται για το πρώτο του είδους εγχείρημα  των χορωδών της Ενορίας, που ανοίγει λαμπρές προοπτικές να αναδειχτεί σ’ ένα χορωδιακό σχήμα υψηλών απαιτήσεων.
Τη συναυλία διηύθυνε με το δικό του μοναδικό τρόπο, ο Σπύρος Μερτύρης, στο αρμόνιο συνόδευσε η Κατερίνα Σάκκου, στο ακορντεόν ο Κωστής Γλυκιώτης, ενώ την παρουσίαση έκανε η Ουρανία Μάζη.
Το κοινό χειροκρότησε θερμά τους νεαρούς μουσικούς αλλά και τις και τους χορωδούς για την εξαιρετική μελωδική τους απόδοση.

Παρουσίες

Στα εκδηλώσεις της ενορίας έδωσαν το «παρών», ο νέος Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ο εφημέριος των Κυνοπιαστών που εμπνεύστηκε, καθοδηγεί και στηρίζει τα μουσικά σύνολα της ενορίας του, Αρχιμ. Χρυσόστομος Κουτσούρης, ο εφημέριος της Καμάρας π. Ανδρέας Μαζαράκης, ο απερχόμενος πρόεδρος της Δ.Κ. Κυνοπιαστών Θωμάς Σούλος, ο νέος πρόεδρος Μενέλαος Αρβανιτάκης, ο πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Κ. Γεωργαλίδης, ο πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος Στέφ. Πουλημένος, ο πρώην Δήμαρχος Τάκης Καρύδης, οι Πρόεδροι της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών Αντώνης Πουλημένος, της ΕΣΤΙΑΣ Ιστορίας και Πολιτισμού Κυνοπιαστών Γιώργος Ανυφαντής, της Ενωσης Χορωδιών Κέρκυρας Αντώνης Μάμαλος, οι Μαέστροι των Φιλαρμονικών Κυνοπιαστών Σπύρος Νίκας και Σκριπερού Σπύρος Ρουβάς κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου