Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Παιδιά των Κυνοπιαστών σε ρόλους των 12 θεών του Ολύμπου, «αντιμετωπίζουν» την κρίση στη σύγχρονη Ελλάδα.

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΜΑΛΟΥ

Την ξεκαρδιστική κωμωδία «Η Ελλάδα μας σώθηκε» του Κώστα Μάμαλου, παρουσίασαν την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014, στους Κυνοπιάστες, τα παιδιά του Ερασιτεχνικού Θίασου Νέων του χωριού, με την καλλιτεχνική επιμέλεια της ακάματης εκπαιδευτικού Ευτυχίας Σουρβίνου – Ανυφαντή.
Το κοινό του κατέκλυσε το χώρο της παράστασης, υποδέχτηκε και χειροκρότησε θερμά τα παιδιά στους ρόλους των 12 θεών του Ολύμπου, να συζητούν τα της κρίσης στην Ελλάδα και να επινοούν δράσεις και μέτρα για την αντιμετώπισή της.
Πρόκειται για την τέταρτη ανάλογη θερινή θεατρική παράσταση, που παρουσιάζεται με πρωτοβουλία και επιμέλεια της Ευτυχίας Σουρβίνου – Ανυφαντή, χωρίς να προκαλείται δημόσια δαπάνη, καθώς όλα τα αναγκαία για τις παραστάσεις αυτές, καλύπτονται εκ των έσω, δηλαδή με την προσφορά τοπικών φορέων και προσώπων που αγαπούν και στηρίζουν την προσπάθεια.
Στην παράσταση συμμετείχαν σε διάφορους ρόλους, 13 παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που φανέρωσαν για μια ακόμη φορά το υποκριτικό τους ταλέντο, τη ζωντάνια, τον αυθορμητισμό και την ευρηματικότητά τους. Δύο ακόμη νέοι συνέπραξαν στη μουσική υπόκρουση της παράστασης, ενώ τραγούδησε ο συγγραφέας Κώστας Μάμαλος που τον συνόδευσαν στις κιθάρες οι Σπύρος και Νίκος Μερτύρης.
Σημειώνεται, ότι ο Ερασιτεχνικός Θίασος Νέων του χωριού, πάντα με την επιμέλεια της Ετυχίας Σουρβίνου – Ανυφαντή, τον περασμένο Μάρτη παρουσίασε το μονόπρακτο «Τριών μερών γαμπρός, δώδεκα χρόνους σκλάβος», από το μεσαιωνικό δημοτικό ποίημα - τραγούδι "Ο Γιάννης σκλάβος", στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας.
Επίσης, την προπαραμονή της γιορτής του Αγίου Ιωάννη, (22 Ιουνίου) απέδωσε λαϊκά δρώμενα του Κλήδονα, στην μικρή πλατεία μπροστά στην εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου