Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Νεανικό, δυναμικό και ποιοτικό το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, στην ετήσια θερινή συναυλία της στο χωριό

Με επιτυχία δόθηκε την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014, στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας, η ετήσια θερινή συναυλία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Νίκα.
Η συναυλία που χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό, περιλάμβανε στο α΄ μέρος αποσπάσματα από την μουσική του διεθνούς κινηματογράφου και στο β΄μέρος έργα σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών.
Το μουσικό σώμα της φιλαρμονικής – νεανικό στην μεγάλη του πλειονότητα – απέδειξε για μια ακόμη φορά, τις μεγάλες δυνατότητές του, τη ζωντάνια του αλλά και τη συνέχεια που διασφαλίζεται με διαρκή αναβάθμιση της μουσικής διδασκαλίας.

Ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης

Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Αντώνης Πουλημένος, αφού αναφέρθηκε στα πολύ σημαντικά βήματα αναβάθμισής της τα τελευταία χρόνια, (νέο κτήριο, μουσικά όργανα, στολές και κυρίως μουσική διδασκαλία) επισήμανε ωστόσο την ανάγκη οικονομικής στήριξης της από συγχωριανούς και φίλους, καθώς τα έξοδα είναι καθημερινά και τα έσοδα είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Η οικονομική στήριξη από την αυτοδιοίκηση είναι πλέον μηδενική και μοναδικό στήριγμα είναι τα μέλη και οι φίλοι της τους οποίους κάλεσε να συμμετάσχουν στην κλήρωση τριών tablets για τα οποία έχουν εκδοθεί λαχνοί των 2 ευρώ.

Η κλήρωση θα γίνει στην αρχή του νέου σχολικού έτους κατά τη συναυλία της μπαντίνας της Φιλαρμονικής, στο Σχολικό Κέντρο Κυνοπιαστών.
Τη συναυλία παρακολούθησαν ο νέος Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας, Τάκης Μεταλληνός, ο εφημέριος του χωριού, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουτσούρης, που χαιρέτησε και την εκδήλωση, ο νέος πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών Μενέλαος Αρβανιτάκης, ο πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Κώστας Γεωργαλίδης, ο πρώην Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, ο εφημέριος Καμάρας π. Ανδρέας Μαζαράκης, ο Πρόεδρος της Εστίας Ιστορίας και Πολιτισμού Κυνοπιαστών Γιώργος Ανυφαντής, ο αντιπρόεδρος της Φιλαρμονικής Γαστουρίου Στέφανος Μπρεντάνος και πλήθος κόσμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου