Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Θέματα Κυνοπιαστών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας

Δύο θέματα ενδιαφέροντος των Κυνοπιαστών εισάγονται για συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014.
Το πρώτο απ’ αυτά είναι γραμμένο 13ο στην ημερήσια διάταξη και αφορά την έγκριση της τοποθέτησης σε δημοτικούς χώρους, ενημερωτικών πινακίδων σε 16 μνημεία και αξιοθέατα των Κυνοπιαστών. Το θέμα θα εισηγηθεί ο Αντιδήμαρχος Μέσης Κέρκυρας Γιώργος Καρύδης και αφορά πρόταση που προετοιμάζει η ΕΣΤΙΑ Ιστορίας και Πολιτισμού Κυνοπιαστών «Γρηγόρης & Κώστας Δαφνής», για κατάθεση στο πρόγραμμα LEADER. Το θέμα εισάγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από την θετική γνώμη που εξέφρασε ομόφωνα το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών, αποδεχόμενο εισήγηση του προέδρου του Μενέλαου Αρβανιτάκη.
Στην πρόταση της ΕΣΤΙΑΣ προβλέπεται η κατασκευή των ενημερωτικών αυτών πινακίδων στην Ελληνική, την Αγγλική και Ρωσική γλώσσα και θα περιλαμβάνουν συνοπτικά στοιχεία για τα μνημεία και αξιοθέατα του χωριού. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται οι πέντε (5) εκκλησίες του, το μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής, οι οικίες της οικογένειας Παϊπέτη (Δημάρχου Μεσοχωριτών Ανδρέα Παϊπέτη) των ιστορικών Γρηγόρη και Κώστα Δαφνή, το Μουσείο της Ελιάς, το κοινοτικό γραφείο και η βιβλιοθήκη, το παλαιό Δημοτικό Σχολείο, η Φιλαρμονική κ.α.
Προβλέπεται ακόμη η τοποθέτηση πινακίδας με ενημερωτικό χάρτη του χωριού στην κεντρική του πλατεία, έτσι ώστε να μπορούν να το περιηγούνται και να ενημερώνονται οι επισκέπτες.

Το δεύτερο θέμα ενδιαφέροντος των Κυνοπιαστών, που θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, αναφέρεται σε διευθέτηση εκκρεμότητας που υπάρχει στα της λειτουργίας του Μουσείου της Ελιάς, από τα δύο τελευταία χρόνια της παρελθούσας δημοτικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου