Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

«Ελληνο–Ρωσικές σχέσεις, από την αδράνεια στην ενσυνείδητη επιλογή αναθέρμανσης»

1 Σούλης-Σκιαδόπουλος ΕρμήςΕΡΜΗΣ ΣΟΥΛΗΣ - ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Ελληνο–Ρωσικές σχέσεις, από την αδράνεια στη συνειδητή επιλογή αναθέρμανσης, Αθήνα, Εκδόσεις Ινφογνώμων, 2014 – ISBN: 978-960-8362-76-5

Ενδιαφέρουσα συμβολή στη βιβλιογραφία των ελληνορωσικών σχέσεων αποτελεί το βιβλίο του νέου Κερκυραίου πολιτικού επιστήμονα, με ρίζες και από τους Κυνοπιάστες, Ερμή Σούλη - Σκιαδόπουλου* (φωτο δεξιά) «Ελληνο–Ρωσικές σχέσεις: από την αδράνεια στην ενσυνείδητη επιλογή αναθέρμανσης», το οποίο παρουσιάστηκε το Σάββατο 3/1/2015 στο Προσκοπείο. Το βιβλίο αποτελεί προσαρμογή μεταπτυχιακής εργασίας που εκπόνησε ο συγγραφέας, απόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος Στρατηγικών Σπουδών και Διεθνούς Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Την παρουσίαση, στην οποία ανταποκρίθηκαν γεμίζοντας την αίθουσα εκδηλώσεων του Προσκοπείου αρκετοί βιβλιόφιλοι συμπολίτες, συνδιοργάνωσαν οι συντελεστές της έκδοσης, Εκδόσεις «Ινφογνώμων» και Κέντρο Προάσπισης και Συνέργειας του Ελληνικού Πολιτισμού «ΑΕΙΡΟΥΣ». Τον συγγραφέα πλαισίωσαν ο διευθυντής των Εκδόσεων «Ινφογνώμων», συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης –ο οποίος έχει γίνει γνωστός προ 15ετίας από την υπόθεση Οτσαλάν – καθώς και ο μεταδιδάκτορας-ερευνητής Γρηγόριος Παναγάκος.
Τα κεφάλαια του βιβλίου:
  1. Βασικοί Άξονες (έννοιες, Ελληνική και Ρωσική εξωτερική πολιτική),
  2. Ελληνο-Ρωσικές σχέσεις: Πολιτιστική διάσταση,
  3. Τουρισμός. Επονομαζόμενος και βαριά βιομηχανία,
  4. Ο ενεργειακός τομέας των Ελληνο-Ρωσικών σχέσεων,
  5. Ελληνο-Ρωσικές σχέσεις: Αλλαγή ισοζυγίου
Πηγή: corfutime.gr

* Ο Ερμής Σούλης - Σκιαδόπουλος είναι εγγονός του μακαρίτη Γιώργου Κ. Σκιαδόπουλου, που κατοικούσε στο συνοικισμό Μηλιά Κυνοπιαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου