Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Συναγερμός για τη διάσωση της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών

Κίνδυνος «λουκέτου» λόγω παντελούς έλλειψης πόρων για τη λειτουργία της - Απαιτούνται τουλάχιστον 1000 ευρώ το μήνα
Η Φιλαρμονική στην πανηγυρική της συναυλία της 5ης Ιανουαρίου 2015, για το νέο έτος

Τον κίνδυνο «να κλείσει» η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών, λόγω της παντελούς έλλειψης πόρων απολύτως αναγκαίων για τη στοιχειώδη λειτουργία της, επισήμανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αντώνης Πουλημένος και ο ταμίας Κωστής Γλυκιώτης, σε συνάντηση με γονείς των μαθητών αλλά και μελών του μουσικού ιδρύματος, το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαρτίου 2015.

Ο πρόεδρος περιέγραψε την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Φιλαρμονική από το 2011 και μετά, όταν ο «καλλικράτειος» Δήμος Κέρκυρας, κατάργησε την ετήσια χρηματοδότηση που είχε καθιερωθεί από τον πρώην Δήμο Αχιλλείων και προς τις δύο Φιλαρμονικές (Γαστουρίου και Κυνοπιαστών).
Με τη χρηματοδότηση εκείνη που κυμαινόταν από 10 – 15.000 ευρώ ετησίως και ήταν η μοναδική τακτική, καλύπτονταν τα βασικά λειτουργικά έξοδα, τα οποία έχουν ανελαστικό χαρακτήρα και υπολογίζονται σήμερα, με τα πιο αυστηρά κριτήρια, στα 1.000 ευρώ το μήνα.
Για την κάλυψη των βασικών αυτών εξόδων, ο πρόεδρος κάλεσε γονείς, μέλη και φίλους της Φιλαρμονικής σε συναγερμό για τη διάσωσή της και κατέθεσε την πρόταση διεύρυνσης της βάσης των μελών της με μηνιαία συνδρομή των 5 ευρώ, ως ελάχιστη προϋπόθεση για να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Η ανταπόκριση υπήρξε θετική και 10άδες από τους παριστάμενους στη συνάντηση συμπλήρωσαν το σχετικό έντυπο εγγραφής με τη δέσμευση καταβολής σε μηνιαία βάση του μικρού αυτού ποσού, που αν καταβάλλεται από 200 και πλέον παλιά και νέα μέλη, μπορεί να προσεγγίσει τον οικονομικό στόχο που έχει τεθεί.
Η προσπάθεια της διοίκησης της Φιλαρμονικής θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, ενόψει και της προγραμματιζόμενης εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης, από την οποία θα προκύψει και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με διετή θητεία.
  
Σημειώνεται ότι το πρόβλημα επιβίωσης της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, συμβαίνει την ώρα που από την άποψη εκπαίδευσης, απόδοσης, εξοπλισμού, εμφάνισης και κτηριακής υποδομής βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από ποτέ. Επιστέγασμα όλων αυτών αποτελεί το γεγονός ότι την τρέχουσα μουσική χρονιά, εγγράφηκαν 55 νέοι μαθητές (!), διασφαλίζοντας την ανανέωση και ενίσχυση του μουσικού της δυναμικού για τα επόμενα χρόνια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου