Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Στην Φιλαρμονική Κυνοπιαστών το Μουσείο της Ελιάς, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας

Στη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών περιέρχεται κατά χρήση, μέχρι τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, τον Αύγουστο του 2019, το Μουσείο της Ελιάς "Δονάτος Παϊπέτης".
Αυτό αποφάσισε ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Κέρκυρας, μετά από απόφαση - πρόταση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών, που εισηγήθηκε ο χωρικός Αντιδήμαρχος Γιώργος Καρύδης, με την υποστήριξη και όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας.


Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνιστά σημαντική εξέλιξη τόσο σε κεντρικό δημοτικό επίπεδο, μετά την άρση των αρχικών αντιρρήσεων και επιφυλάξεων που εκφράστηκαν από παράταξη της μειοψηφίας, όσο και σε τοπικό επίπεδο, καθώς δείχνουν να ξεπερνώνται αγκυλώσεις και προκαταλήψεις του παρελθόντος και να επικρατεί η θέση των "ανοικτών θυρών" και της ευρείας συνεργασίας για την πρόοδο και την ανάπτυξη του χωριού και τη στήριξη όλων των συλλογικών δραστηριοτήτων, χωρίς αποκλεισμούς.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2015, παρέστη και έλαβε το λόγο για να στηρίξει την πρόταση παραχώρησης του Μουσείου της Ελιάς στην Φιλαρμονική, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μενέλαος Αρβανιτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το Μουσείο της Ελιάς δημιουργήθηκε από το Δήμο Αχιλλείων την περίοδο 2001- 2002, μετά την δωρεά του παλιού ελαιοτριβείου από την οικογένεια Δονάτου Παϊπέτη το 1999, προς τους Κυνοπιάστες και κατά συνέπεια στο Δήμο που υπάγεται το χωριό. Ο Δήμος Αχιλλείων το αναπαλαίωσε και δημιούργησε, πέραν του εξοπλισμού που υπήρχε στο ελαιοτριβείο, και μία μικρή συλλογή σκευών και εργαλείων της αγροτικής ζωής, τα οποία δώρισαν οι κάτοικοι του χωριού.
Το μουσείο εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου