Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Οι Κυνοπιάστες σε δύο εκδηλώσεις της Εαρινής Ισημερίας, που οργανώνει το Κέντρο UNESCO Ιονίου

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι Κυνοπιάστες, περιλαμβάνονται στο 5ήμερο εκδηλώσεων που οργανώνει και φέτος στην Κέρκυρα, το Κέντρο UNESCO Ιονίου.
Συγκεκριμένα:
Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, ώρα 7 μ.μ. στους Κυνοπιάστες, σε συνεργασία με την Εστία Ιστορίας και Πολιτισμού Κυνοπιαστών «Γρηγόρης και Κώστας Δαφνής» στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, οργανώνεται συζήτηση με θέμα: « Η αναζωογόνηση της υπαίθρου και η αξιοποίηση του οικιστικού αποθέματος» με επίκεντρο την τύχη των εγκαταλειμμένων σπιτιών των χωριών της Κέρκυρας και των Κυνοπιαστών.
Εισηγούνται και συζητούν ο Θανάσης Μακρής, πολιτικός μηχανικός, αντιπρόεδρος του Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ, ο Παναγιώτης Οπλοποιός Μηχανολόγος Μηχανικός και ο Γιώργος Σκλαβούνος, οικονομολόγος – κοινωνιολόγος.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Στέφανος Πουλημένος.
Μια μέρα πριν, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, επίσης, στις 7.30 μ.μ., στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Επτάνησος Πολιτεία - Η Εαρινή Ισημερία της Νεοελληνικής Ιστορίας», με επίκεντρο το ρόλο του πρώτου ημιαυτόνομου αυτού ελληνικού κράτους στην εθνεγερσία του 1821.
Εισηγητές θα είναι ο κ. Αριστοτέλης Κοσκινάς, συγγραφέας και ο κ. Γ. Σκλαβούνος.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος κ. Γιώργος Κατσαίτης.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών «Γειτονία», με 6 τραγούδια που τραγουδούσαν και όταν ιδρύθηκε η Επτάνησος Πολιτεία, το 1800, τα τρία από τα οποία έχουν τις ρίζες στους στη μέση βυζαντινή περίοδο (10ος και 11ος αι.).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου