Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Εντατικές προετοιμασίες για τη γιορτή του 15Αύγουστου

H εκκλησία της Παναγίας και η πλατεία του χωριού (12.08.15), χωρίς καλώδια και σύγχρονες κατασκευές που προσβάλλουν τον οικισμό


Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες προετοιμασίας της εκκλησίας της Παναγίας των Κυνοπιαστών, ενόψει της κορυφαίας γιορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου το 15Αύγουστο.

Συνεργεία εθελοντών ενοριτών με επικεφαλής τον ίδιο τον εφημέριο π. Χρυσόστομο Κουτσούρη, εργάζονται καθημερινά επί ώρες για να αποκτήσει η εκκλησία εσωτερικά και εξωτερικά την όψη που επιβάλλεται, καθαρίζοντας επιφάνειες, διακοσμώντας το τέμπλο της και άλλα κεντρικά της σημεία, νοικοκυρεύοντας τους χώρους της αυλής της στα βόρεια, νότια και δυτικά της. Δεν συμβαίνει το ίδιο - παραμένοντας περίπου ως έχει - με την ανατολική της πλευρά που βλέπει στο χώρο του πάρκινγκ και του πανηγυριού, καθώς η όποια επέμβαση εκεί πρέπει να είναι ριζικού χαρακτήρα, κάτι που απαιτεί κόστη μάλλον αδύνατο, υπό τις παρούσες συνθήκες, να αναληφθούν.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του μεγάλου πανηγυριού, που είναι μια σύνθετη και υψηλών απαιτήσεων διαδικασία.

Κατά τα λοιπά, το τελετουργικό της εκκλησίας θα ακολουθήσει το καθιερωμένο από πολλών ετών πρόγραμμα (Εσπερινός, Θεία Λειτουργία το πρωί της γιορτής και Επιτάφιος της Θεοτόκου, στις 7.30 το απόγευμα).

Την περιφορά του Επιταφίου της Θεοτόκου, θα πλαισιώσουν όπως κάθε χρόνο, η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών και η τετράφωνη Εκκλησιαστική Χορωδία της Ενορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου