Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Φιλαρμονική Κυνοπιαστών: Τριανταμία (31) φιάλες αίμα σε δύο ώρες!

Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και για τους γιατρούς και για τη διοίκηση της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, που πήρε την πρωτοβουλία να επανασυστήσει Τράπεζα Αίματος στο χωριό. 
Έκπληξη, γιατί η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 από τις 6.30 έως τις 8.30 το απόγευμα, που δεν είναι και η πλέον κατάλληλη επιλογή για τέτοιου είδους δραστηριότητες.
Παραταύτα, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αναπτυχθούν στην ισόγεια αίθουσα της Φιλαρμονικής, τέσσερις καρέκλες αιμοληψίας, οι οποίες στην μεγαλύτερη διάρκεια της δίωρης διαδικασίας, ήταν στο σύνολό τους κατειλημμένες από αιμοδότες, που με προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς.
Ο διευθυντής αιματολόγος γιατρός Μιχάλης Τζιλιάνος και ο συνεργάτης του γιατρός στην αιμοδοσία Κώστας Ουζούνης, που έκαναν προσωπικά, χωρίς νοσοκόμους, την αιμοληψία, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών και την ανταπόκριση σ’ αυτήν, ενώ επεσήμαναν ότι είναι η πρώτη Φιλαρμονική στο νησί που επιχειρεί τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος, ευχόμενος να ακολουθήσουν και άλλες.


Την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση στην αιμοδοσία εξέφρασαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Αντώνης Πουλημένος και μέλη της διοίκησής της, που βλέπουν ότι υπάρχουν περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. 


Συγχαρητήρια αξίζουν πέραν της διοίκησης της Φιλαρμονικής, για την πρωτοβουλία της, και σε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της, δίνοντας ζωή στους συναθρώπους μας που έχουν ή θα έχουν την ανάγκη του αίματος, μέσα από μια 10λεπτη ανώδυνη και απόλυτα ασφαλή διαδικασία. 
Η παρατήρηση αυτή απευθύνεται και σ' εκείνους που διστάζουν και αποφεύγουν για διάφορους λόγους να δώσουν αίμα, ενώ αναγνωρίζουν την αξία της αιμοδοσίας όταν βρεθούν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους στην μεγάλη ανάγκη. 
Μόνο που το αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν. Προσφέρεται μόνο από τον άνθρωπο στο συνάνθρωπο. Κατανοητόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου