Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Μόλις σε 6 μέρες, πάνω από 7.000 οι προβολές του τραγουδιού "Αυτά τα ωραία μάτια σου" που αποδίδει η Νεανική ΓΕΙΤΟΝίΑ Κυνοπιαστών


Αυτό κι αν είναι ρεκόρ. Μέσα σε έξι (6) μέρες από την ανάρτηση ενός μικρού ερασιτεχνικού βίντεο στο Facebook, ξεπέρασε τις 7.000 προβολές!
Ο λόγος για το μικρό νεοπαγές φωνητικό σχήμα της «Νεανικής Γειτονίας» των Κυνοπιαστών που με την καθοδήγηση και την επιμέλεια της καθηγήτριας μουσικής, πτυχιούχου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Άρτεμης Πουλημένου, αποδίδει τραγούδια της λαϊκής μουσικής παράδοσης της υπαίθρου Κέρκυρας με το δικό της μοναδικό τρόπο. Ένα τρόπο που, όπως δείχνουν τα πράγματα, συγκινεί μικρούς και μεγάλους και ανοίγει το δρόμο για το πέρασμα στοιχείων αυτής της χιλιόχρονης πλούσιας λαϊκής μας παράδοσης, στην κατακλυζόμενη από ξένα ακούσματα, νέα γενιά.
Δεν είναι τυχαίο, ότι ο εκπαιδευτικός Νίκος Πέρρος που η ζωή του είναι άρρηκτα δεμένη με την τοπική λαϊκή παράδοση, ακούοντας τη Νεαντική ΓΕΙΤΟΝίΑ, στην πρόσφατη συνάντηση Πολυφωνικών Σχημάτων στον Κάτω Γαρούνα, διατύπωσε την άποψη, ιδιωτικά και δημόσια, ότι πλέον «υπάρχει ελπίδα».
Στη Νεανική ΓΕΙΤΟΝίΑ συμμετέχουν οι: Αννα – Μαρία Ανυφαντή, Μαρία Παϊπέτη, Διαμαντίνα Καρύδη, Αναστασία Γουλή, Ελπίδα Κομιανού, Μάγδα Ζώτου και Αντριάνα Παϊπέτη.
Συνοδεύουν, στο βιολί ο πολλά υποσχόμενος Θοδωρής Καρύδης και στην κιθάρα ο νεαρός ταλαντούχος κιθαρίστας Γιάννης Μοναστηριώτης.
Στο ερασιτεχνικό βίντεο, η Νεανική ΓΕΙΤΟΝίΑ, αποδίδει μπροστά στην εκκλησία του Αη Γιάννη των Κυνοπιαστών, το τραγούδι από την ορεινή ΒΑ Κέρκυρα, σε ρυθμό κλασικού κερκυραϊκού συρτού, το δημοφιλές πλέον, τραγούδι, «Αυτά τα ωραία μάτια σου». Συντονίζει διακρικτικά, μετέχοντας στο σχήμα, η Αρτεμις Πουλημένου.
Το ίδιο τραγούδι, τα παιδιά του νεανικού αυτού σχήματος, απέδωσαν από κοινού με τον Πολυφωνικό Χορό Κυνοπιαστών «ΓΕΙΤΟΝίΑ», στην εκδήλωση του Κάτω Γαρούνα, με τις θερμές επιδοκιμασίες του κοινού που το παρακολούθησε.
Η Νεανική ΓΕΙΤΟΝίΑ, σιγά – σιγά, διαμορφώνει ένα διαρκώς εμπλουτιζόμενο ρεπερτόριο τραγουδιών της κερκυραϊκής λαϊκής μουσικής παράδοσης, δείγμα του οποίου μπορεί κανείς να βρει πλέον εκτός από την ΕΣΤΙΑ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΩΝ και το FACEBOOK, και στο YOU TUBE, αναζητώντας στην ελληνική, Νεανική Γειτονία.
Στο βίντεο που ακολουθεί, η "μητρική" ΓΕΙΤΟΝίΑ", αποδίδει το ίδιο τραγούδι, σε εκδήλωση που οργάνωσε τον Μάρτη του 2015, στα Γιάννενα, το ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου