Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Τρεις εξαιρετικές εμφανίσεις της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, σε ένα αυγουστιάτικο τετραήμερο!

Φωτο: Βασ. Μήττας


Πενήντα - παρά ένα – χρόνια από την ίδρυσή της, το 1966, η Φιλαρμοννική Κυνοπιαστών κατορθώνει, παρά τις δυσκολίες της εποχής, να ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο και στις θερινές της υποχρεώσεις, απέναντι στο χωριό που τη δημιούργησε και την στηρίζει, αλλά και απέναντι στο νησί, του οποίου αποτελεί πλέον αναπόσπαστο στοιχείο της μουσικής του πραγματικότητας.
Έτσι, μέσα στο 4ήμερο από τις 8 έως τις 11 Αυγούστου 2015, το μουσικό της σώμα είχε τρεις πολύ σημαντικές εμφανίσεις για τις οποίες κοπίασαν οι μουσικοί της, ο αρχιμουσικός Σπ. Νίκας και οι δάσκαλοί της, αλλά και η διοίκησή της.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Αυγούστου, η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών έδωσε για μια ακόμη χρονιά, την καθιερωμένη συναυλία της στο πάλκο της Άνω Πλατείας, στην πόλη της Κέρκυρας. Το ελαφρύ και ευχάριστο πρόγραμμα της συναυλίας και η άψογη απόδοση των μουσικών, χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό που την παρακολούθησε και την απόλαυσε.
Την επομένη, Κυριακή 9 Αυγούστου, η συναυλία αυτή με το ίδιο πρόγραμμα, επαναλήφθηκε στο προαύλιο της εκκλησίας της Υ.Θ. Ελεούσας των Κυνοπιαστών, όπου πλήθος κατοίκων και επισκεπτών του χωριού, χάρηκαν την όμορφη μελωδική βραδιά

Φωτο: Βασ. Μήττας
Την μεθεπομένη, Τρίτη 11 Αυγούστου, το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών συμμετείχε, όπως κάθε χρόνο, στην μεγάλη λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, στο πλαίσιο του εορτασμού των 299 χρόνων από την λύση της πολιορκίας που έκαναν οι Οθωμανοί Τούρκοι στην πόλη μας το 1716 και την λύτρωση του νησιού μας, για δεύτερη φορά, από τον Οθωμανικό ζυγό, καθώς το είχαν, ανεπιτυχώς και τότε, ξαναεπιχειρήσει το 1537.
Η συνολική εικόνα της Φιλαρμονικής μας – της μίας από τις δέκα φιλαρμονικές που συμμετείχαν στην λιτανεία – ήταν άψογη και ως προς την εμφάνισή της αλλά και ως προς την απόδοσή της, γεμίζοντας περηφάνεια, τόσο τον αρχιμουσικό και τους μουσικούς της, όσο και τη διοίκηση και τα πολυάριθμα μέλη και φίλους της που την στηρίζουν.
Και του χρόνου, στα 50χρονα, με υγεία! 

Φωτο: Σπύρος Ν. Ανυφαντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου