Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Γεράσιμο Χυτήρη, στους Κουραμάδες, με συμμετοχή και των Κυνοπιαστών

Διοργανώνεται από τοπικούς φορείς, το βράδυ της Παρασκευής 28 Αυγούστου

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον μεγάλο Κερκυραίο (Κουραμαδίτη) Λογοτέχνη, Ιστορικό και Λαογράφο Γεράσιμο Θ. Χυτήρη, συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015, στις 8 το απόγευμα στους Κουραμάδες, η Τοπική Κοινότητα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Κέρκυρας «Νίκος Πακτίτης» και η ΕΣΤΙΑ Ιστορίας και Πολιτισμού Κυνοπιαστών «Γρηγόρης & Κώστας Δαφνής».
Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης προβλέπονται:
  • Αποκάλυψη επιγραφής σε μαρμάρινη εντοιχισμένη πλάκα, στο σπίτι που γεννήθηκε και έζησε ο Γεράσιμος Χυτήρης, στα Χυτηράτικα των Κουραμάδων.
  • Χαιρετισμοί και ομιλίες εκπροσώπων πνευματικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων για τη ζωή και το έργο του Κουραμαδίτη Λογοτέχνη, Ιστορικού και Λαογράφου, στα Πέντε (5) Πηγάδια των Κουραμάδων.
  • Τραγούδια της τοπικής λαϊκής παράδοσης απ’ αυτά που κατέγραψε ο Γεράσιμος Χυτήρης στους τόμους του με τον τίτλο «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ της ΚΕΡΚΥΡΑΣ», θ’ αποδώσει ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών «ΓΕΙΤΟΝίΑ».
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έργου του θα προβάλλονται εικόνες από τη ζωή του και εξώφυλλα των πολυάριθμων βιβλίων του, όλων των κατηγοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου