Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Χειροκροτήθηκαν θερμά στους Κυνοπιάστες, ο ΕΝΑΣ τραγουδιστής και οι ΔΕΚΑ πιανίστες!

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Ι.Π. ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Επιτυχημένο ήταν το πρώτο του είδους εγχείρημα, οργάνωσης σε αίθουσα της υπαίθρου, συναυλίας με κλασικό ρεπερτόριο, από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η σύμπραξη του Τ.Μ.Σ. με την Φιλαρμονική Κυνοπιαστών, έδωσε τη δυνατότητα στο τοπικό κοινό να γνωρίσει, την Παρασκευή 27 Μαϊου 2016, μια μάλλον άγνωστη πτυχή της ευρωπαϊκής μουσικής, μέσα από τραγούδια του μεγάλου Γερμανού συνθέτη του 19ου αιώνα, Franz Schubert, με τη φωνή του επίσης Γερμανού φημισμένου βαρύτονου – φίλου της Κέρκυρας – Αndreas Reibenspies.
Toν Γερμανό βαρύτονο συνόδευσαν εξαιρετικά στο πιάνο, φοιτητές της Κατεύθυνσης Πιάνου του Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ ο καθηγητής  - πιανίστας Λάμπης Βασιλειάδης, απέδιδε στην ελληνική και ερμήνευε το περιεχόμενο των τραγουδιών του προγράμματος.

Το κοινό, που γέμισε την αίθουσα των Κυνοπιαστών, χειροκρότησε θερμά και παρατεταμένα, όλους τους συντελεστές της συναυλίας, ενώ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της φιλοξενούσας Φιλαρμονικής, Αντώνης Πουλημένος, χαιρετώντας την εκδήλωση, εξέφρασε την ελπίδα η επιλογή αυτή του Τ.Μ.Σ. να έχει και συνέχεια, με τη διοργάνωση και άλλων ανάλογων συναυλιών και στο μέλλον.

Τον Andreas Reibenspies συνόδευσαν οι πιανίστες: Λάμπης Βασιλειάδης, Νίκος Λαβασάς, Μαρία Βέγκου, Άννα Αλβίζου, Άννα Κουλαϊδη, Κατερίνα Λιάτα, Εβίτα Μανιατοπούλου, Μαρία Μπλιάντση, Άννα Λουκαϊδη και Antonio Mazzeo.

Όλοι μαζί στη συνέχεια, μουσικοί και μέλη της διοίκησης της Φιλαρμονικής, πήγαν στην γειτονική ταβέρνα ΤΡΥΠΑ, όπου «έγραψαν» τον επίλογο της βραδιάς, με μεζεδάκια, κρασάκι και ελληνικά λαϊκά τραγούδια, που ερμήνευσαν με τις γλυκύτατες φωνές τους,  φοιτήτριες του Ι.Π. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου