Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

H «ΓΕΙΤΟΝίΑ», η Δημ. Χορωδία «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ» και η Φιλαρμονική Σκριπερού, «πρεσβευτές» της Κέρκυρας στην Καστοριά!

https://www.youtube.com/watch?v=tsyfDbOck3M
Κερκυραϊκοί στίχοι, ρυθμοί, μελωδίες και χρώματα κατέκλυσαν την πόλη της Καστοριάς και ειδικά το πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, όπου την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του κύκλου εκδηλώσεων “Χριστοπούλεια 2016” με κεντρική συμμετοχή του Πολυφωνικού Χορού Κυνοπιαστών «ΓΕΙΤΟΝίΑ» και συνόλου 50 περίπου χορευτών και χορευτριών από συλλόγους της Δυτικομακεδονικής πόλης, οι οποίοι με κερκυραϊκές φορεσιές, χόρεψαν κερκυραϊκούς σκοπούς.

Καστοριανές και Κερκυραίες χορεύουν τον Γαζιανάκη από τη Βυζαντινή Παραλογή "Λιογέννητη"

Το Παιδικό Τμήμα του Π.Σ. "Αθ. Χριστόπουλος" χορεύει το ακριτικό τραγούδι  "Κάτω στον Άη Γιώργη"
Φαντασμαγορικό χαρακτήρισαν τοπικά μέσα ενημέρωσης το φινάλε των εκδηλώσεων “Χριστοπούλεια 2016” στο κατάμεστο αμφιθέατρο του πάρκου Ολυμπιακής Φλόγας της Καστοριάς, με το αφιέρωμα στην Κέρκυρα και με τη σύμπραξη των χορευτικών των συλλόγων «Αρμονία», «Πολιτιστικός Σύλλογος Δισπηλιού», «Μύησις» και «Όρμος», μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Αθανάσιος Χριστόπουλος” και  τον Πολυφωνικό Χορό «Γειτονία».
Την οργανωτική ευθύνη των εκδηλώσεων είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθ. Χριστόπουλος» με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και του Δήμου Καστοριάς και με πλήθος τοπικών χορηγιών.

Οι Καστοριανοί χόρεψαν τους κερκυραϊκούς χορούς σαν να ήταν Κερκυραίοι!

Εκτός από τη «Γειτονία», που παρουσίασε τραγούδια της χιλιόχρονης λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κέρκυρας, το νησί μας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, εκπροσωπήθηκε ακόμη από τη Δημοτική Χορωδία «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ» και την ιστορική Φιλαρμονική Σκριπερού.

Ο Π.Χ.Κ. «ΓΕΙΤΟΝίΑ» απέδωσε στην Καστοριά, κερκυραϊκά τραγούδια της αγάπης, του γάμου, της ξενιτιάς, αγροτικά του ελαιώνα κλπ., ακριτικά και παραλογές, συνοδευόμενος από τους: Θοδωρή Καρύδη και Σωτήρη Ραυτόπουλο στο βιολί, το Δημήτρη Μεταλληνό στην κιθάρα και τον Κωστή Γλυκιώτη στο ακκορντεόν.
Καστοριανοί χορευτές και χορεύτριες με κερκυραϊκής παραδοσιακές ενδυμασίες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου