Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Βράβευση – αναγνώριση για τη ΓΕΙΤΟΝίΑ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

O Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών «Γειτονία» περιλαμβάνεται στους 23 φορείς και πρωτοβουλίες δράσεων εθελοντικού χαρακτήρα, που θα βραβευτούν τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας.
Ειδικότερα, η «ΓΕΙΤΟΝίΑ» βραβεύεται  σε αναγνώριση της συνεισφοράς της στην έρευνα, διάσωση, ανάδειξη και διάδοση στοιχείων της χιλιόχρονης λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κέρκυρας, αποκλειστικά μέσα από διαδικασίες εθελοντικών δράσεων, χωρίς χρηματοδότηση από κανέναν και χωρίς οικονομική αμοιβή προς οποιονδήποτε συντελεστή της!
Με το ίδιο σκεπτικό βραβεύεται και  το Πολυφωνικό Συγκρότημα των Γυναικών Κάτω Γαρούνα «ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ».

Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ

Στο μεταξύ, την ετήσια συνεστίασή τους  είχαν, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, σε ταβερνάκι της περιοχής, τα μέλη και φίλοι του Πολυφωνικού Χορού Κυνοπιαστών «ΓΕΙΤΟΝίΑ».
Το κέφι στην όμορφη βραδιά, ανέβηκε κατακόρυφα, όταν τα μέλη της «Γειτονίας» υπό τον συντονιστή της Γιώργο Ανυφαντή,  απέδωσαν τραγούδια της λαϊκής παράδοσης και όχι μόνο, με την μελωδική συνοδεία των Θοδωρή Καρύδη και Σωτήρη Ραφτόπουλου, στο βιολί, του Δημήτρη Μεταλληνού στην κιθάρα και των Κωστή Γλυκιώτη και Σπύρου Σκορδίλη στο ακκκορντεόν.
.


- Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου