Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Πανηγυρικά γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στους Κυνοπιάστες

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα γιορτάστηκαν κι εφέτος στους Κυνοπιάστες τα Άγια Θεοφάνεια.
Την παραμονή της γιορτής ομάδες παιδιών είπαν στο χωριό, πόρτα – πόρτα, τα κάλαντα των Θεοφανείων ενώ στην εκκλησία της Υ.Θ. Ελεούσας που είχε στηθεί το πάρκο της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων , τελέστηκε ο Εσπερινός της μεγάλης γιορτής.
Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του χωριού, Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Κουτσούρη, με συλλειτουργό τον συνταξιούχο, πρώην εφημέριο του Βιρού, πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Τόμπρο, ενώ μετά τον όρθρο συμμετείχε και η εκκλησιαστική χορωδία της ενορίας , υπό τον μαέστρο Νίκο Μερτύρη.
Στην επίσης πανηγυρική τελετή  Άντλησης και τον Αγιασμού των Υδάτων, στο πάρκο μέσα στο ναό, συμμετείχε, όπως πάντα και η μπάντα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, υπό τον αρχιμουσικό της Σπύρο Νίκα, αποδίδοντας τα κάλαντα των Θεοφανείων, μια προσευχή και το πανηγυρικό μουσικό έργο «Μη φοβείσθε Γραικοί!».
Όταν ο ιερέας έψαλλε το «Εν Ιορδάνηι βαπτιζομένου σου Κύριε…» και έφτασε στη φράση «και το Πνεύμα εν είδη περιστεράς» απελευθερώθηκε μέσα στο ναό, ζεύγος λευκών περιστεριών.
Ακολούθησε στο προαύλιο της εκκλησίας, κέρασμα λικέρ μαστίχας και μαντολάτου, από την Ενορία στους εκκλησιασθέντες, που είχαν κατακλύσει το ναό, παρά το δυνατό κρύο της ημέρας, που κατέληξε το απόγευμα στην χιονόπτωση την οποία τόσο χάρηκαν μικροί και μεγάλοι!
.
Συναυλία, πίτα και κλήρωση δώρων από την Φιλαρμονική
Το απόγευμα, στην αίθουσα του Ομίλου, δόθηκε η καθιερωμένη από το 1983, πανηγυρική εορταστική συναυλία του μουσικού σώματος της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Νίκα, με σολίστ τους Σπύρο Δαφνή και Κωνσταντίνο Ανυφαντή στο κλαρινέτο, τις  Όλγα Μητσοπούλου και Αννα - Μαρία  Ανυφαντή στο φλάουτο, την Κατερίνα Σάκκου στο σαξόφωνο και …
Η συναυλία έκλεισε με ένα εμβατήριο που έγραψε ο μαέστρος της Παλαιάς Φιλαρμονικής Σπύρος Προσωπάρης, αφιερωμένο στη μνήμη του αξέχαστου, επί 30 και πλέον χρόνια, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, Γιώργου Αρκούδη.

https://youtu.be/U7iHZ3XhaH4

Ο εφημέριος π. Χρυσόστομος ευλόγησε και έκοψε την πίτα του νέου έτους, προσφορά για μια ακόμη χρονιά του παλιού επαγγελματία ζαχαροπλάστη Σταμάτη Γαρδικιώτη, ενώ ευχές και ευχαριστίες σε όσους εργάζονται και προσφέρουν στη Φιλαρμονική απηύθυνε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αντώνης Πουλημένος.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που έγινε για την οικονομική ενίσχυση της Φιλαρμονικής με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

TO ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

Από την Ταμία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών Αίμη Φωτεινού, υπεύθυνης της λαχειοφόρου αγοράς, ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της κλήρωσης που έγινε άλλωστε δημόσια και έχει ως εξής:
"Σύμφωνα με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της εορταστικής συναυλίας και της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Φιλαρμονικής μας, οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι:

  1. Νο 302 κερδίζει ένα tablet
  2. No 251 κερδίζει ένα tablet
  3. No 642 κερδίζει ένα multi
  4. Νο 134 κερδίζει μια τοστιέρα
  5. Νο 718 κερδίζει έναν βραστήρα. 
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους που ενίσχυσαν τη Φιλαρμονική μας αγοράζοντας λαχνούς απ' τη λαχειοφόρο μας και ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία!"
-          -  Και του χρόνου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου