Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Όμορφη βραδιά, γεμάτη παραδοσιακές μελωδίες και χρώματα, στους Καστελλάνους Μ.

Τραγούδια από Καστοριά και Επτάνησα - Τραγούδια και χοροί της Κέρκυρας από τη ΓΕΙΤΟΝίΑ και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστελλάνων

Μια πολύ όμορφη βραδιά τραγουδιού με μελωδίες από το Ιόνιο, τη βόρεια Ελλάδα, την Ανατ. Θράκη και η Μικρά Ασία, με αντίστοιχες «πινελιές» παραδοσιακών χορών, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο μικρό αμφιθέατρο της πλατείας Καστελλάνων Μέσης της Δ.Ε. Αχιλλείων, το βράδυ της Κυριακής 25 Ιουνίου 2017.


Οικοδεσπότης – διοργανωτής ήταν η Δημοτική Χορωδία (πρώην Αχιλλείων) «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ», που με την ευκαιρία της φιλοξενίας εδώ της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς «Αθ. Χριστόπουλος», οργάνωσε τη βραδιά τραγουδιών της παράδοσης, με τη συμμετοχή ακόμη της Χορωδίας Χλομού και του Πολυφωνικού Χορού Κυνοπιαστών «ΓΕΙΤΟΝίΑ», που συνοδεύτηκε από το Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλάνων Μέσης.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν με τη σειρά:
  • Η Χορωδία Χλομού με τραγούδια επτανησιακά, σε διεύθυνση Μαριλένας Ελούλ.
  • Ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών «ΓΕΙΤΟΝίΑ» με τραγούδια της κερκυραϊκής λαϊκής παράδοσης (συντόνισε ο Γιώργος Ανυφαντής), ενώ τους τοπικούς χορούς απέδωσε το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλάνων Μ., με την επιμέλεια της Νίκης Κένταρχου. Στα όργανα συνοδεύσαν οι: Θοδωρής Καρύδης και Σωτήρης Ραφτόπουλος στο βιολί, Γιώργος Χονδρογιάννης – Μπεζερής, Δημήτρης Μεταλληνός και Σπύρος Μερτύρης στην κιθάρα και Κωστής Γλυκιώτης στο ακορντεόν.  https://www.facebook.com/nksspns/videos/1254703411322073/
  • Η Δημοτική Χορωδία ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ, με τραγούδια της Επτανήσου. Διηύθυνε η Δήμητρα Καλογεροπούλου, ενώ στο πιάνο συνόδευσε η Μαριλένα Ελούλ και
  • Η μονοφωνική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς «Αθαν. Χριστόπουλος» με τραγούδια τηςΚαστοριάς και ευρύτερα της βόρειας Ελλάδας και των χαμένων πατρίδων. Διηύθυνε η Μαρία Βλαχάβα, ενώ στα όργανα συνόδευαν οι μουσικοί Χρήστος Γκόγκης στο ακκορντεόν, Νίκος Καρατζίδης στο τουμπερλέκι και Χάρης Ευαγγέλου στην τρομπέτα.

Την εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού τους Δήμου της Κέρκυρας, παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ι.Ν. Αλέκος Μιχαλάς, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο, Μερόπη Υδραίου, ο πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας, Τάκης Μεταλληνός, εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου, που χειροκρότησε θερμά όλους τους συντελεστές της. Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή του συγκροτήματος της Καστοριάς που έδωσε μια διαφορετική νότα στην εκδήλωση, με όμορφους, ασυνήθιστους σε μας, ήχους, μελωδίες και χορευτικούς ρυθμούς.

Την μελωδική βραδιά στους Καστελλάνους καλωσόρισε η πρόεδρος του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας, Αθανασία Πανάρετου, ενώ στους επικεφαλής των σχημάτων επιδόθηκαν αναμνηστικά της συμμετοχής τους, από τους διοργανωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου