Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Κυνοπιαστών στο 24ο Συμβούλιο Αντιπροσώπων της «Παιδικής HELMEPA»

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 24ο Ετήσιο Συμβούλιο Αντιπροσώπων του εκπαιδευτικού Προγράμματος «Παιδική  HELMEPA». Στο Συμβούλιο αυτό έλαβε μέρος και το Δημοτικό Σχολείο Κυνοπιαστών, ως ένα από τα σχολεία που υλοποίησαν τα προβλεπόμενα του «Σχεδίου Δράσης» του προγράμματος, κατά την περσινή σχολική χρονιά, εκπροσωπώντας με τον τρόπο αυτό τα Ιόνια Νησιά. 
Το σχολείο των Κυνοπιαστών εκπροσώπησαν η δασκάλα της Δ’ τάξης της σχολικής χρονιάς 2016-17 κα Αρετή Αλμπανούδη και η μαθήτρια Χαριτίνη Αρβανιτάκη συνοδευόμενη από τη μητέρα της. Μέρος έλαβε επίσης και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας κα Σωτηρία Γεωργοτά.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της περσινής Δ’ τάξης, που με μεγάλη προσπάθεια, κόπο, ευθύνη, αλλά και χαμόγελο εργάστηκαν και πέτυχαν το εξαιρετικό αποτέλεσμα του Προγράμματος, μέσα από το οποίο τους δίνεται η δυνατότητα  να γίνουν υπεύθυνοι, περιβαλλοντικά ενήμεροι και ενεργοί αυριανοί πολίτες.
Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ λοιπόν στους μαθητές που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα της «Παιδικής HELMEPA» και είναι οι εξής: 
Σπύρος Γ.,  Έλσα Π.,  Χαριτίνη Α.,  Νίκος Π., Σπύρος Δ.,  Άλκηστις Π., Βύρωνας Α., Δωροθέα Μ., Ιουλιέτα Σ., Άγγελος Π., Γιώργος Β., Κλήμης Π., Άγγελος Α., Ματθαίος Μ., Αλέξανδρος Κ., Ειρήνη Μ., Νικόλας Μ., Τζουλιάν Π., Αναστασία Χ., Αντιγόνη Λ.
Στη συνέχεια παρατίθεται και το σχετικό δελτίο τύπου της Ελληνικής ΄Ενωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA).



Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017

24ο Ετήσιο Συμβούλιο Αντιπροσώπων Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» 

«Βάλτε οι μεγάλοι λίγο μυαλό και βοηθήστε μας να σώσουμε το περιβάλλον»

Δώδεκα παιδιά, 5 έως 11 ετών, από Αγία Παρασκευή Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολη, Αντίπαρο, Βάγια Βοιωτίας, Βόλο, Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, Γέρακα Αττικής, Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Φλώρινα και Χίο, συνεδρίασαν ως το 24ο Συμβούλιο Αντιπροσώπων του εκπαιδευτικού Προγράμματος «Παιδική HELMEPA», στην Αθήνα, την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά αυτά είναι οι «αρχηγοί» των πιο δραστήριων Ομάδων σε 12 Περιφέρειες της χώρας και εκπροσωπούν τα 7.214 παιδιά - μέλη του προγράμματος το σχολικό έτος 2016-17.
Προσκεκλημένοι της HELMEPA, παιδιά, γονείς, εθελοντές εκπαιδευτικοί και υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων των περιοχών πήραν μέρος σε δυο διαφορετικές εκδηλώσεις, που φιλοξένησε η εταιρεία COSTAMARE Shipping, Μέλος της HELMEPA. Οι μικροί μαθητές συνεδρίασαν και εξέλεξαν Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματείς, αντάλλαξαν εμπειρίες και συνέταξαν τα περιβαλλοντικά τους μηνύματα προς τους ενήλικες. Τους εκπαιδευτικούς και γονείς υποδέχθηκε εκ μέρους της οικογένειας του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και της COSTAMARE ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εταιρείας, κ. Διαμαντής Μανός και χαιρέτισε ο Δρ Γιώργος Γράτσος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA.
Τιμώντας συμβολικά την αφοσίωση των εκπαιδευτικών στο υψηλό λειτούργημα τους, ο Πρόεδρος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην κα Μαρία-Φαίδρα Τσιαλέρα, δασκάλα του μοναδικού μαθητή στο Δημοτικό Σχολείο των Αρκιών, στα Δωδεκάνησα. Η κυρία Τσιαλέρα, ευχαριστώντας  τη HELMEPA, μίλησε για τις αντίξοες συνθήκες στο ακριτικό νησί αλλά και για την πρωτόγνωρη εμπειρία της από αυτό το εκπαιδευτικό της έργο.
Με θερμά λόγια ο κ. Θεοδόσης Σταματέλλος, Area Manager, Greece, East Mediterranean and Adriatic του Hellenic Lloyds, Μέλος της HELMEPA, αναφέρθηκε στα εθελοντικά περιβαλλοντικά της προγράμματα, τα οποία και υποστήριξε το Βρετανικό κοινωφελές ίδρυμα Lloyds Register Foundation την εξαετία 2011-2017 σε 24 Ελληνικές πόλεις. Ήταν Εκστρατείες Ενημέρωσης μαθητών, εκπαιδευτικών και κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες. Η Εκτελεστική Συντονίστρια της HELMEPA, κα Κριστιάνα Πρεκεζέ, παρουσίασε τα αποτελέσματα της εξαετίας.
Στη συνέχεια, τα παιδιά του Συμβουλίου Αντιπροσώπων έστειλαν το κοινό τους μήνυμα:

«Μην πετάτε τα σκουπίδια σας κάτω παρακαλώ, γιατί το περιβάλλον θα χρειαστεί βοηθό. Εγώ είμαι ένα παιδί μικρό και κάνω ότι μπορώ.             
Βάλτε κι εσείς λίγο μυαλό και βοηθήστε με σ’ αυτό!»
Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και δώρων σε παιδιά και μεγάλους και γεύμα που ευγενικά παρέθεσε η εταιρεία COSTAMARE. Η εκδήλωση έκλεισε με οργανωμένη επίσκεψη στο Ευγενίδειο Πλανητάριο.

Περισσότερες πληροφορίες
Περιβαλλοντικός Τομέας HELMEPA
Τηλ.: 210 93.43.088, Φαξ: 210 93.53.847

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου