Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Θλιβερή είδηση: «΄Εφυγε» στα 48 του χρόνια, ο δικηγόρος Δημήτρης Καρύδης - Τη Δευτέρα 7/8 η κηδεία του στον Άγιο Προκόπιο

Την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλευόταν από τον περασμένο Απρίλιο, άφησε το Σάββατο (5/8) το πρωί, ο δικηγόρος Δημήτρης Καρύδης (φωτο), σε ηλικία μόλις 48 ετών.
Ο Δημήτρης έδωσε επί τρεισήμισι μήνες την άνιση μάχη με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που διαγνώστηκε μετά το Πάσχα, έχοντας αδιάκοπα στο πλευρό του, τη σύζυγο και τις δύο αδελφές του, αλλά και το διαρκές ενδιαφέρον των συγγενών, πολυπληθών φίλων και συνεργατών του.
Ο Δημήτρης Καρύδης αναγνωριζόταν ως το «διαμάντι» του νομικού κόσμου της Κέρκυρας, ενώ παράλληλα με την επιτυχή άσκηση της δικηγορίας, ασχολήθηκε με την έρευνα πτυχών της κερκυραϊκής ιστορίας, συμμετείχε σε διάφορα χορωδιακά σχήματα και ήταν λάτρης της κερκυραϊκής ψαλτικής και των τραγουδιών της τοπικής λαϊκής παράδοσης.
Είχε, επίσης, την επιμέλεια της, ιστορικού ενδιαφέροντος, έκδοσης «ΣΕΛΙΔΕΣ», με θέματα γύρω από την ιστορία του χωριού του (Άγιος Προκόπιος) και της Κέρκυρας συνολικά, ενώ ερεύνησε και παρουσίασε στους Κυνοπιάστες, την ιστορία του εδώ μοναστηριού της Αγίας Παρασκευής.
Τον Μάρτιο του 2015, παρουσίασε στην αίθουσα της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών – Μουσείο Σολωμού, την άκρως ενδιαφέρουσα ερευνητική εργασία του με θέμα: «Αγροτικές συμβάσεις και εμπράγματα δικαιώματα στην Κέρκυρα».
Ο Δημήτρης ήταν πολύ αγαπητός σε όσους τον γνώρισαν και ιδιαίτερα σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του, για το απαράμιλλο ήθος του, τον ακέραιο χαρακτήρα του, την ευγένεια και την καλοσύνη του.
Φεύγοντας, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, όχι μόνο στην οικογένειά του και τα τρία μικρά παιδιά του, αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία του χωριού και του νησιού.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017, στην εκκλησία του Αγίου Προκοπίου, στο χωριό του.
Η ΕΣΤΙΑ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΩΝ και ο υπογράφων, που ο Δημήτρης τίμησε με τη φιλία του, απευθύνουμε από καρδιάς στην οικογένειά του, θερμά συλλυπητήρια, με τη βεβαιότητα ότι η μνήμη του θα μείνει αθάνατη ανάμεσά μας.

Στέφανος Πουλημένος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου